Frokostseminar

Smidige testprinsipper

Foredragsholder: Øyvind Utby
Trondheim: 22. mai // Oslo: 31. mai


Kom og hør hvordan man kan få innført smidige testprosesser på kundesiden til tross for en fastprisavtale og fossefallskontrakt. Det handler om å finne feil tidligst mulig i prosessen, og det tjener alle parter på. Men det er utfordrende!


I foredraget vil Øyvind fortelle om en 2 års reise i sitt siste store web-utviklingsprosjekt. Utgangspunktet er en stor kravspesifikasjon, prosjektet har en fastprisavtale, og det skal i tillegg kjøres ”smidig”. Øyvind leder alt testarbeidet på kundesiden og vil fortelle om hvordan smidige prinsipper kan, og bør, bygges inn i den funksjonelle testingen, både underveis i iterasjonene og i akseptanse av en release. Kravene er skrevet for 3-4 år siden når funksjonaliteten skal utvikles/leveres, og da er det en dårlig idé å teste opp mot kravene alene. Hvordan sørger man for at kunnskapen som opparbeides underveis i prosjektet gjenspeiles i testingen? Og hvordan gjør man dette smidig nok til at det holdes oppdatert og blir verdifullt for alle?

Øyvind har bred erfaring fra utviklingsprosjekter, både som utvikler, designer, testleder og prosjektleder/scrummaster. Han har ofte ledet innføring av smidige prosesser, smidige test-prinsipper og -metode, testautomatisering og brukertesting. Øyvind er utdannet sivilingeniør i Teleteknikk fra NTNU og har test-sertifiseringene ISTQB Advanced Test Manager, ISTQB Agile tester og ISTQB Advanced Technical Test Analyst. Øyvind liker å dele kunnskap og holde foredrag.


Presentasjon Smidige testprinsipper (pdf)


Tidligere frokostseminarer

1. kvartal 2017 TestRadar 2017 & Hyppige leveranser
4. kvartal 2016 Test og kvalitet - to gode naboer
3. kvartal 2016 Surviving or thriving? Top 10 lessons for test professionals
2. kvartal 2016 Nettet er for alle - Hva betyr egentlig universell utforming?
1. kvartal 2016 Fremtidens mobiltesting
4. kvartal 2015 A Spiderman in an agile environment
3. kvartal 2015 Slitesterk testautomatisering
2. kvartal 2015 Smidig brukertest
1. kvartal 2015 Exploratory Testing
4. kvartal 2014 Introduksjon til HP ALM
3. kvartal 2014 Sikkerhetstest
2. kvartal 2014 Mobil testing
1. kvartal 2014 Testverktøy
4. kvartal 2013 Smidig testing
3. kvartal 2013 Testdesign og testteknikker
2. kvartal 2013 Testautomatisering