Frokostseminar

Seriously, how hard can it be?

Foredragsholder: Frank Skjærstad
Oslo: 20. november


Frank har holdt samme foredrag med topp tilbakemeldinger på Testkonferansen Odin og er invitert av Agile Testing Days, Berlin, i november. Kom og hør historien om da Nordens største teleoperatører introduserte IMS - IP Multimedia Subsystem!


Vi er midt i et stort teknologiskifte i telekommunikasjonsbransjen. Dette påvirker selvfølgelig alle, både operatører, nye smarttelefonleverandører og alle sluttbrukere i hele verden. Fra utsiden kan endringene virke små og ubetydelige, og for deg som bruker, kanskje bare som et lite nytt symbol i displayet på telefonen din. Som tester hører vi ofte frasen «Hvor vanskelig kan egentlig det være?». 

Sannheten er at under overflaten kan det skjule seg store og komplekse endringer og ikke minst store testutfordringer.  Dette foredraget handler om et slikt prosjekt, som virket enkelt i Power Point, men ikke så enkelt i virkeligheten. Selv om våre moderne utviklingsprosesser blir stadig mer smidige, er det fortsatt prosjekter som av forskjellige årsaker må inneholde elementer av vannfall.
 I slike store tekniske prosjekter må man tenke test i mange dimensjoner, hvor svært små detaljer kan skille mellom suksess og katastrofe. Med mange millioner mobilbrukere kan selv små feil gi store negative utslag.
   

Frank vil fortelle om hvordan testingen ble organisert, hvilke utfordringer de sto ovenfor og hvordan de ble løst. Han vil dele noen av de spesielle testteknikkene som ble benyttet og gi eksempler på hvordan man kan bryte ned store komplekse prosjekter i testbare deler.   

Frank har over 15 års erfaring som testleder og tester fra ulike prosjekter. Han har gjennom flere år vært testleder i multinasjonale prosjekter med svært høy og teknisk kompleksitet fra både kunde- og leverandørsiden. Han har også erfaring fra radiokommunikasjon innen olje/gass, offentlige nødetater samt kystradioutbygging i de Forente Arabiske Emirater. Frank er en ettertraktet foredragsholder i både Norge og internasjonalt.  

Oslo, Continental

Stortingsgata 24/26, 0117 Oslo
Mandag 20. november
kl 08.30 – 10.00

Påmelding Oslo, Continental


Våre frokostseminarer

SOCO inviterer til frokostseminarer én gang per kvartal, her vil vi ta opp dagsaktuelle tema knyttet til våre fagområder.

Tidligere frokostseminarer

3. kvartal 2017 Top 10 myths and illusions in software testing
2. kvartal 2017 Smidige testprinsipper
1. kvartal 2017 TestRadar 2017 & Hyppige leveranser
4. kvartal 2016 Test og kvalitet - to gode naboer
3. kvartal 2016 Surviving or thriving? Top 10 lessons for test professionals
2. kvartal 2016 Nettet er for alle - Hva betyr egentlig universell utforming?
1. kvartal 2016 Fremtidens mobiltesting
4. kvartal 2015 A Spiderman in an agile environment
3. kvartal 2015 Slitesterk testautomatisering
2. kvartal 2015 Smidig brukertest
1. kvartal 2015 Exploratory Testing
4. kvartal 2014 Introduksjon til HP ALM
3. kvartal 2014 Sikkerhetstest
2. kvartal 2014 Mobil testing
1. kvartal 2014 Testverktøy
4. kvartal 2013 Smidig testing
3. kvartal 2013 Testdesign og testteknikker
2. kvartal 2013 Testautomatisering