Ny kurskalender med early bird priser ut påsken! →

Frokostseminar

TestRadar 2018 & Huleboer vs androide

Foredragsholdere: Geir Josten Lien, Victoria Bjertnes og Geir Maurud
30. januar 2018 - Hotel Bristol, Oslo


SOCO har gleden av å invitere til SOCO Frokostseminar nummer 20 og kjører dobbelt opp med foredrag! Vi kick-starter 2018 med å lansere TestRadar 2018, hvor Geir Josten Lien og Victoria Bjertnes forteller om trender og utviklinger i testnorge. Deretter vil Geir Maurud gi oss innsikt i hjernes finurlige evne til å spenne bein på seg selv.


TestRadar 2018

TestRadar 2018 er en temperaturmåler på test i Norge fra SOCOs synsvinkel. TestRadar ble for første gang lansert i 2017, og bygger på erfaringer og synspunkter fra SOCOs egne medarbeidere. TestRadar er en kilde til inspirasjon, tips og debatt rundt hva som rører seg innenfor testfaget i Norge. Radaren er nå ute for andre gang, og vi gleder oss til å vise frem årets versjon med de siste trender og utviklinger. 

Geir Josten Lien er teknisk tester med over 5 års erfaring fra teknisk test, testledelse og utvikling. Han har erfaring fra store offentlige prosjekter, med teknisk komplekse løsninger og bruk av tekniske verktøy for automatisering av test. Geir har en mastergrad i Informatikk fra NTNU og er i tillegg sertifisert innenfor ISTQB Advanced Test Analyst og Technical Test Analyst.

Victoria Bjertnes er funksjonell tester med 15 års erfaring fra test, testledelse og test rådgivning. Hun har erfaring fra mobilløsninger, bank, TV, flyselskap, og ved flere anledninger har hun vært stasjonært i utlandet.  Victoria har en IT-utdannelse fra NITH og er i tillegg sertifisert innen REQB og ISTQB Aadvanced Test Analyst og Test manager.  

Presentasjon TestRadar 2018 v/ Geir Josten Lien og Victoria Bjertnes (PDF) 

Tankefeil 

Vår jobbhverdag er preget av feil, vanligvis produsert av andre, men hva med testerens egne feil? Geir Maurud presenterer foredraget han holdt på testkonferansen Odin om tankefeil og hvordan det påvirker oss daglig. 

Presentasjonen starter med en oversikt over hvilke kognitive prosesser som er relevante for oss som testere, for deretter å se nærmere på 4 konkrete tankefeil; anchoring, confirmation bias, in-group bias og sunk-cost fallacy. Geir trekker kontinuerlig paralleller fra egen jobbhverdag, og avslutter med tips og triks for hvordan en kan puffe tankesettet i riktig retning, ikke veldig populært kalt kvalitetspuffing.

Geir Maurud er teknisk tester med over 10 års erfaring fra teknisk test og testledelse. Han har erfaring fra store offentlige prosjekter, med teknisk komplekse løsninger og bruk av tekniske verktøy for automatisering av test. Geir har en mastergrad i Informatikk fra UiO og er i tillegg sertifisert innenfor ISTQB Advanced Test Analyst og Technical Test Analyst.

Presentasjon Huleboer vs Androide v/ Geir Maurud (Prezi - link)


Våre frokostseminarer

SOCO inviterer til frokostseminarer én gang per kvartal, her vil vi ta opp dagsaktuelle tema knyttet til våre fagområder.

Tidligere frokostseminarer

4. kvartal 2017 Seriously, how hard can it be?
3. kvartal 2017 Top 10 myths and illusions in software testing
2. kvartal 2017 Smidige testprinsipper
1. kvartal 2017 TestRadar 2017 & Hyppige leveranser
4. kvartal 2016 Test og kvalitet - to gode naboer
3. kvartal 2016 Surviving or thriving? Top 10 lessons for test professionals
2. kvartal 2016 Nettet er for alle - Hva betyr egentlig universell utforming?
1. kvartal 2016 Fremtidens mobiltesting
4. kvartal 2015 A Spiderman in an agile environment
3. kvartal 2015 Slitesterk testautomatisering
2. kvartal 2015 Smidig brukertest
1. kvartal 2015 Exploratory Testing
4. kvartal 2014 Introduksjon til HP ALM
3. kvartal 2014 Sikkerhetstest
2. kvartal 2014 Mobil testing
1. kvartal 2014 Testverktøy
4. kvartal 2013 Smidig testing
3. kvartal 2013 Testdesign og testteknikker
2. kvartal 2013 Testautomatisering