Kurs

Kom i gang med JIRA for test

For deg som ønsker å bruke JIRA til å få bedre kontroll over dine testprosesser


Det ligger mange muligheter i JIRA for oss testere! Bjarte og Keyhan vil gi deg en innføring i hvilke muligheter som finns med JIRA og hvordan du kan bruker verktøyet til å få bedre kontroll over dine testprosesser og gjøre din hverdag enklere.


Bjarte Norheim
Kursholder

Bjarte Norheim

SOCO
Keyhan Farahanina
Kursholder

Keyhan Farahanina

SOCO

JIRA er et samhandlingsverktøy og saksbehandlingssystem som er laget for å støtte administrasjon av forskjellige saker i en organisasjon. De fleste forbinder kanskje JIRA med typisk utviklingsarbeid, men det kan brukes til mye mer enn det! 

Gjennom kurset vil du lære hvordan JIRA kan hjelpe deg å støtte dine testprosesser og testaktivitete. Du lære hvordan JIRA kan brukes til å få kontroll over dine testaktiviteter, og du vil bli kjent med JQL, dashboards, widgets/metrikker og plugins som kan forenkle din testhverdag.

I kurset skal du tas igjennom: 


Kurset passer både  for deg som ønsker å bli bedre kjent med JIRA eller lære om hvordan JIRA kan brukes som et testverktøy for å følge opp testprosessen og bidra til bedre kontroll på din testhverdag. 

Det kreves ingen forkunnskaper, og kurset kan også tilpasses kursdeltakernes nivå, fra alt fra nybegynner til andre spesifikke områder i JIRA. Det forventes at alle kursdeltakere stiller opp med PC og har mulighet til å laste ned JIRA. 

Om kursholderne

Bjarte Norheim har jobbet med test i over 15 år og har lang erfaring fra store, teknisk komplekse prosjekter innen både privat og offentlig sektor. Han kjenner godt til både fossefall og smidig metodikk, samt hvordan testarbeidet best kan tilpasses de to ulike metodene. Bjarte har bred kunnskap om test- og utviklingsprosesser og har hatt ansvar for blant annet systemintegrasjonstest og akseptansetest, testledelse, ytelsestesting og sikkerhetstesting.

Han bruker en rekke ulike testverktøy som HP QC/ALM, JIRA og Microsoft TFS, og kjenner godt til hvordan de kan brukes for å støtte gjeldende prosesser og oppnå gode resultat. Spesielt har Bjarte gode erfaringer med hvordan JIRA kan brukes for å støtte enhver organisasjon i sitt testarbeid. Med sin brede teknisk innsikt er Bjarte i tillegg veldig god på formidling av teknologi og dens utfordringer, både til tekniske og ikke-tekniske personer.

Bjarte Norheim på LinkedIn


Keyhan Farahaninia har erfaring lang erfaring innen test, både med testledelse, testrådgivning, teknisk testledelse og teknisk testing fra offentlig og privat sektor. Gjennom flere år har han opparbeidet seg solid erfaring med blant annet JIRA/Confluence, HP Quality Center og Visual Studio TFS. Han har også god kjennskap til verktøy basert på åpen kildekode og kommersielle verktøy fra leverandører, som Microsoft, HP, SUN, Apache, Eviware/SmartBear, Compuware og Atlassian, for bruk i testautomatisering, testledelse, test av autentiseringsløsninger.  Ved siden av sin utdannelse innen  informatikk ved Linköpings unviersitet, har Keyhan også en rekke sertifiseringer som ASTQB Mobile Tester, PRINCE2 Foundation, ISTQB Agile Tester Extension, REQB og ISTQB Advanced Test Manager 

Keyhan har brukt JIRA som et testverktøy i flere ulike organisasjoner og har svært gode kunnskap om verktøyet og hvordan den kan tilpasses ulike situasjoner og behov. Han har lang erfaren med å administrere JIRA, lage gode arbeidsflyt og bruke tredjepartsprogrammer for å tilpasse til spesifikke behov og ønsker.

Keyhan brenner for testfaget og er en tilhenger av å dele kunnskap og erfaringer med andre! Han har holdt flere foredrag relatert til test på både konferanser, fagdager og internt hos kunder. 

Keyhan Farahaninia på LinkedInNysgjerrig på dette kurset?

Vi kan spesialtilpasse kurset så det passer for deg! Send en uforpliktende e-post til Tuva Narbuvold