Kurs

Ytelsestest med Gatling

For deg som vil lære mer om hvordan du kan gjennomføre ytelsestester.


Er du interessert i å lære deg mer om hvordan ytelsestest i en smidig hverdag kan utføres, med et moderne og fremtidsrettet verktøy? Få en oversikt over hvordan du kan bruke Gatling til å gjennomføre gode ytelsestester.


Morten Saue
Kursholder

Morten Saue

SOCO

Gjennom gode ytelsestester bidrar man til å belyse viktig informasjon, som gjør arbeidet med å skalere opp en løsning bedre. Ikke-funksjonelle tester, og ikke minst ytelsestester, blir viktigere og mer naturlige å ha med i en teststrategi for å sørge for et velfungerende system. Her vil vi i ta utgangspunkt i Gatling, for å vise hvordan du kan bruke det selv for å kjøre ytelsestester. 

Du vil i løpet av kursen bli kjent med Gatling, hvordan verktøyet fungerer og du kommer lære deg å sette opp/scripte, samt lære om hvordan du kan skalere opp testene dine.

Du vil blant annet:

Kurset passer for deg som ønsker en innføring i ytelsestester og som ønsker å lære om de forskjellige fasene av en ytelsestest. Kurset passer også bra for den som ønsker å lære mer om Gatling. Det er en fordel om du har noen teknisk kompetanse fra før, men kurset kan tilpasses ulike behov og ønsker.

Om kursholder

Morten Saue er drivende og engasjert testutvikler, med bred erfaring innen blant annet testautomatisering, testdatagenerering, en rekke programmeringsspråk, samt verktøy til bruk innen teknisk testing som blant annet TestRail, SoapUI og HPE ALM.

Han er utdannet sivilingenør ved NTNU, avdeling Teknisk Kybernetikk, og har i tillegg en rekke sertifiseringer som ISTQB Advanced Technical Test Analyst, ASTQB Mobile Tester og ISTQB Advanced Test Automation Engineer. 

Morten har hatt ulike testroller, både som teknisk og funksjonell tester, testkoordinator, og har utformet tekniske tester med spesielt fokus på ytelse og high availability. Han har også kunnskap innen automasjon og optimalisering av prosesser innen både industrielle fagfelt og IKT. 

Morten deler gjerne av sin kunnskap og erfaringer, og har holdt flere foredrag og kurs, blant annet på konferansen Testdagen Odin, på SOCO Frokostseminar og ute hos kunder. 

Morten Saue på LinkedIn

Nysgjerrig på dette kurset?

Vi kan spesialtilpasse kurset så det passer for deg! Send en uforpliktende e-post til Tuva Narbuvold