30.01.2018

Over hundre engasjerte lyttere til årets første SOCO Frokostseminar!

​Det var full sal i dag på årets første SOCO Frokostseminar! Først ble TestRadar 2018 lansert med Geir Josten Lien og Victoria Bjertnes, før Geir Maurud holdt foredrag om hjernens finurlige evne til å spenne bein på oss.

TestRadar 2018

Det er andre gang SOCO lanserer TestRadar - en temperaturmåler på test i Norge. TestRadar bygger på erfaringer og synspunkter fra SOCOs egne medarbeidere, og skal være en kilde til inspirasjon, tips og debatt rundt hva som rører seg innenfor testfaget i Norge.

Geir L og Victoria har vært med på å utvikle TestRadar 2018, og presenterte blant annet nye emner som har dukket opp på TestRadaren, som verktøyene Mockaroo, Xray og Testrail. Av trender som er verdt og merke seg, ser vi i SOCO et økende fokus på smidig test, større bruk av cloud verktøy og tjenester, samt et større press på å levere hyppigere 

Vi oppfordrer alle til å ta en titt på testradar.no og utforske hva som ligger der. Send gjerne dine tanker, spørsmål eller andre tilbakemeldinger til testradar@soco.no

Geir er teknisk tester med over 5 års erfaring fra teknisk test, testledelse og utvikling. Han har erfaring fra store offentlige prosjekter, med teknisk komplekse løsninger og bruk av tekniske verktøy for automatisering av test. 

Victoria er funksjonell tester med 15 års erfaring fra test, testledelse og test rådgivning. Hun har erfaring fra blant annet mobilløsninger, bank, TV, flyselskap, og ved flere anledninger har hun vært stasjonært i utlandet.

Presentasjon TestRadar 2018 v/ Geir Josten Lien og Victoria Bjertnes (PDF) 

Tankefeil 

I Geir M sitt foredrag Tankefeil ble fokuset satt på oss lytterne, og vår egen hjernes evne til å spenne ben på seg selv. Han viste oss tankefeilene, som vil alle har,  som oppstår på bakgrunn av kognitive prosesser. 

I foredraget la Geir M spesielt vekt på prosesser som er relevante for testere, samt trakk frem fire konkrete tankefeil; anchoring, confirmation bias, in-group bias og sunk-cost fallacy. Han kom også med gode tips til hvordan vi kan motarbeide disse, samt belyste temaet "kvalitets-puffing" -  hvordan en kan "puffe" tankesettet i riktig retning. 

Geir M er teknisk tester med over 10 års erfaring fra teknisk test og testledelse. Han har erfaring fra store offentlige prosjekter, med teknisk komplekse løsninger og bruk av tekniske verktøy for automatisering av test. 

Presentasjon Tankefeil v/ Geir Maurud (Prezi link)

Stor takk til Victoria, Geir L og Geir M for at dere har delt av deres kunnskap og erfaringer!