Aktuelt

Lesetid: 3 minutter

2021 – Nytt år og nye muligheter!

2021 har for alvor begynt og folk er tilbake til normalen etter jul- og nyttårsfeiring. Ja, helt normalt er det jo ikke. 2020 påvirker oss fortsatt, og for oss alle vil det nok stå igjen som et meget spesielt år. På tross av det har SOCO klart seg meget bra! Det mener vi skyldes vår fantastiske SOCO-gjeng, våre gode partnere og kunder, samt 8 år med strukturert og målrettet arbeid mot visjonen «Norges Testpartner».

2020 har vært året hvor mange har vært bekymret for egen familie, vennene rundt seg og de som står oss nære. Et år fylt av uro og usikkerhet. Samtidig har det også vært et år hvor kanskje mange har kjent ekstra på hva som virkelig betyr noe, hva som er viktig.  

Vi i SOCO hev oss rundt da Norge stengte og mandag 16. mars holdt vi vårt første felles informasjonsmøte på Teams – det første av mange. Over alt var det en følelse av stor usikkerhet, for ingen viste da hva vi egentlig stod ovenfor. 

Styrken i SOCO er at vi sammen kunne vurdere og diskutere situasjonen. Over felles informasjonsmøter, gruppemøter og telefonmøter, ble alle involvert og engasjerte seg. Sammen skulle vi konkludere hvilke tiltak vi mente var best for oss. 

Målet ble raskt tydelig: vi skulle ta vare på flest mulig, lengst mulig i SOCO! 

Den ånden og viljen til å stå samlet i en tid hvor vi ikke viste noe om hva fremtiden ville bringe har vært helt overveldende fantastisk! At vi alle sammen ble enige om å holde en lønnsdugnad sier alt! Så ble det invitert til e-sportkvelder og til små turer ute i skog og mark, alt for at vi skulle få noen muligheter til å møtes.  

I ettertid, men fasiten i hånden, så ser at vi ikke trengte tiltakene vi iverksatte. Men, med den informasjonen vi hadde da, med den usikkerheten vi stod ovenfor, så ville vi gjort akkurat det samme en gang til. 

«Det er få ganger jeg er så glad for at jeg tok feil!»

DAGLIG LEDER MARIUS MÆLE

For ikke bare har vi klart oss, det har gått veldig bra for SOCO. Både omsetning og resultat er bedre enn tidligere år. Det på tross av at markedet for IT-konsulenter ble annerledes over natten. Vi opplevde at prosjekter ble rundet av, andre prosjekter innskrenket, og i enkelte bransjer var det av helt logiske grunner full stopp.   

Vi mener det er to hovedgrunner til at SOCO har greid seg så bra. Først og fremst den fabelaktige SOCO-gjengen! Vi har en fantastisk gruppe mennesker som lever etter verdiene driv, frihet og kløkt hver eneste dag. Og det gir ringvirkninger. Når kunder har redusert antall konsulenter har det i stor grad vært SOCO-gjengen som blir igjen. 

Den andre grunnen er våre gode partnere og kunder. Et resultat av strukturert og målrettet arbeid gjennom 8 år og hvor både partnere og kunder kjenner at de jobber med «Norges Testpartner». Det tror vi gjør en forskjell i tøffere tider!  

I tillegg har vi, som de fleste andre, tilpasset oss den nye hverdagen – vi holder digitale foredrag, kurs og workshops, vi filmer SOCO Frokostseminarene og deler på nye plattformer og vi smetter inn felles sertifisering når det er rom for det.  

Så hva tenker vi fremover i 2021? det er selvfølgelig vanskelig å spå, men utrullingen av vaksinene gir jo håp om at samfunnet vil få mer og mer kontroll på Covid19. Og da er det lov å håpe på en mer normal tilstand fra høsten 2021. Vi er i hvert fall klare til å hive oss rundt når vi får anledning, slik at vi kan møtes igjen i trygge rammer. 

Ta vare på dere selv og hverandre!