Aktuelt

Lesetid: 2 minutter

Fysisk aktiv med SOCO Challenge

Fysisk aktivitet er bra både for kropp og sinn, og kanskje ekstra viktig nå med mye hjemmekontor og nedstengninger. SOCO Aktiv gruppa ville gjøre noe med det og har satt i gang SOCO Challenge – en lagkonkurranse for å få oss opp av kontorstolen og ut!

Nå er det gått ett år siden Norge stengte ned. Som mange andre ble vi sendt på hjemmekontor og det fleste av oss har jobbet hjemmefra siden. Med vinteren, kulde, mørketid og stengte treningssentre gjør dette at folk er mer stillesittende og vi treffer ikke kollegaer på samme måte som før. Med et ønske om motivasjon for å komme i aktivitet, og med et håp om å skape et samhold, har vi i SOCO Aktiv tatt grep. Vi arrangerer SOCO Challenge, en lagkonkurranse for å komme oss opp av sofaen og ut. All aktivitet er god aktivitet! Om det vil si å løpe etter barna i akebakken, måke snø eller gå eller jogge lange turer.  

Vi adopterte et konsept som vårt søsterselskap Gnist startet opp. Vi setter sammen lag med god spredning mellom de veldig aktive og de mindre aktive. Så legger vi opp et opplegg som skal være motiverende for alle. Her får man poeng for sammenhengende aktivitet uavhengig av hva det er. 10-30 min gir 1 poeng, 31-60 gir 2 poeng og over 60 min gir 3 poeng. For å krydre det hele litt har vi lagt til mulighet for å samle ekstrapoeng. Så hver uke legger vi til noen ekstraaktiviteter som gir ekstrapoeng. Det har vært alt fra isbading, skitur, gå 15 000 skritt i løpet av en dag, til å spise 5 frukt og grønnsaker om dagen, til å dra på tur med bål. 

Selv om poengene samles inn individuelt så er SOCO Challenge en lagkonkurranse, så her må vi motivere hverandre. Det er ikke det samme som å møtes fysisk, men vi ser det skaper litt mer kommunikasjon, samhold og et fokus på noe annet enn situasjonen vi befinner oss i.  

Vi går nå inn i siste uke av det vi håper bare er første runden. Måtte det beste laget vinne!