Aktuelt

Lesetid: 2 minutter

Storfint besøk fra Kenya

Denne uken fikk SOCO besøk fra Deaf Aid Kenya.

SOCO har som del av sitt samfunnsengasjement i flere år støttet Deaf Aid og internatskolen i Isinya i Kenya. Ildsjel Marit B. Kolstadbråten har ofte vært innom SOCO-kontoret for å dele de siste nyhetene fra bistandsarbeidet for døve barn. Denne uken var hun ledsaget av Geoffrey, leder i Deaf Aid Isinya, og Brenda, rektor på internatskolen. Det ble et veldig hyggelig og lærerikt møte!

I 2016 dro 30 ansatte fra SOCO til Kenya for å bli kjent med Deaf Aid. Her ble det også avholdt verdens første testkonferanse for og med døve. Mange av de fremmøtte fikk dermed et gledelig gjensyn med våre venner fra Deaf Aid.

Sikrer god skolegang for døve barn

De fleste av barna på Isinya har lang reisevei, og siden mange også lever i fattigdom, kan internatskolen dekke behovene for skolegang, ernæring og ikke minst kommunikasjon med andre. Geoffrey kunne fortelle om hvordan døve barn fort faller utenom det vanlige skolesystemet i Kenya, og derfor tilpasser døveskolen seg elevenes behov uansett alder for å sikre at de har mulighet til å fullføre grunnskolen og kanskje helt opp til videregående. Våre to gjester fra Kenya setter også kvalitet i undervisningen høyt, og har benyttet oppholdet i Norge til å studere løsninger for døve elever på norske skoler.

Skole i vekst

De siste årene har et nytt bygg kommet ferdig, og nå har internatskolen kapasitet til langt over 100 barn. Takket være sponsorer er det stadig mer plass for et bedre tilbud. Deaf Aid tilbyr også undervisning i slummen for barn som ikke har mulighet til å dra den lange veien ut fra Nairobi, men med den nye skolebussen vil de få muligheten til å dra på skolen, de også. Dessverre kan ikke skolen tilby gratis skoleplass til alle som har behov for det, så hvis du ønsker å bidra til dette arbeidet er det bare å bli fadder, eller gi et engangsbeløp via Vipps på 529659.

Takk for besøket og engasjementet, Brenda, Geoffrey og Marit!