Aktuelt

Lesetid: 2 minutter

Cecilie og Audun til Testkonferansen Odin 2020!

Norges største konferanse innen test blir i år gjennomført digital! Cecilie og Audun er med i programmet på hver sin dag, henholdsvis den 5. og 13. november. Cecilie vil fortelle om automatisert tilgjengelighetstesting og hvordan du kan bruke det. Mens Audun vil ta for seg hvordan vi som testere kan håndterer usikkerhet, spesielt i smidige metodikker. Vi er super stolte over at de har blitt valgt ut til å være på programmet!

Det blir Odin 2020! Norges største testkonferanse ble første gang gjennomført i 2012 og har hvert år økt med antall deltakere. Konferansen blir arrangert av frivillige fra faggruppen Software testing i Den Norske Dataforening. I år har de stått ovenfor en spesielt tøff oppgave – hvordan gjennomføre Odin med de restriksjonene Covid19 har gitt? Løsningen ble en heldigital konferanse som skal gjennomføres over to kortere dager; torsdag 5. og fredag 13. november.

Vi i SOCO er kjempe stolte over at de begge ble valgt ut til programmet og gleder oss til å se foredragene! 

Cecilie Haugstvedt – Automatisert tilgjengelighetstesting for alle.

I dette foredraget vil du lære hva automatiske tilgjengelighetstester er, hvorfor du bør bruke de og hvordan du kan bruke de i et prosjekt. Underveis vil du lære om noen av de vanligste tilgjengelighetsfeilene som kan oppdages automatisk.

Det finnes nemlig mye rart ute på nettet. Noen nettsteder er et mareritt å navigere for alle, andre er «bare» forferdelig for mennesker med nedsatt funksjonsevne.  Heldigvis for oss er nettet bygget av mennesker og vi kan gjøre det tilgjengelig for alle, hvis vi bare vil. 

Da kan Automatiske tilgjengelighetstester være til svært stor hjelp og frigjøre tid til å fokusere på endringene som vil gjøre nettstedet ditt bedre for alle.

Audun Urke – En last-minute, uspesifisert kvalitetsreise. 

Her vil du lære hvordan vi som testere, sammen med teamet vårt, kan håndterer usikkerhet, spesielt i smidige metodikker. Usikkerheten om kvaliteten kan være frustrerende, samtidig gir den inspirasjon til å se etter muligheter i det ukjente

Så når et team starter en sprint med å si, “Vi starter og så ser vi etter hvert hva vi må gjøre!”. Da blir testerens oppgave er å være veiviser for teamet. Men hvordan? 

Som om vi er ute på reise må vi styre usikkerheten, både alene og sammen med de andre teammedlemmene. Slik kan vi dreie fokus fra skuffede forventninger til konkrete tiltak og nye spennende mulige oppdagelser.

Vil du vite mer om programmet til Testdagene Odin 2020? Sjekk ut Odin 2020 sin hjemmeside og meld deg på!