Aktuelt

Lesetid: 3 minutter

Egendesignet effektivitet hos Norsk Rikstoto

Hva er fordelene med å utvikle sitt eget verktøy? Yngve Bakken-Nilsen ga gode tips og inspirasjon på SOCO Fagkrydder.

SOCO hadde nylig besøk av Yngve Bakken-Nilsen fra konsulentselskapet Aurum. Ute hos kunden Norsk Rikstoto har de over flere år egenutviklet et verktøy kalt «DevOps Dashboard», som enkelt og raskt skal forbedre arbeidsprosessene i takt med behovene til utviklere og testere.

Utfordringer med hyllevaren

Mange standardverktøy for produktutvikling mangler fleksibilitet for spesialsydde tilpasninger. Her finner vi gjerne en overflod av unødvendige funksjoner, og grensesnittet blir fort rotete. Dyre lisenser er også en ulempe ved slike verktøy. Dette kan skape ineffektivitet og frustrasjon hos utviklere og testere, spesielt når det kommer til vesentlige aspekter som versjonskontroll, statusoppdateringer og feillisting. Yngve stilte det kritiske spørsmålet: «Er det mulig å tilpasse disse verktøyene til våre unike behov?». Dette spørsmålet førte ham til utviklingen av et helt nytt verktøy.

Kort vei fra behov til implementering

Yngve så en unik mulighet til å forbedre arbeidsflyten for sitt team og kundene. Basert på disse behovene og de rådende problemene, startet de arbeidet med å utvikle en skreddersydd løsning. Dette nye verktøyet skal være fleksibelt, brukervennlig, og fullt ut tilpasset de daglige utfordringene utviklere og testere møter. Saker får riktig status, og det er synlig hvilke testmiljøer en gitt versjon er deployet til. Og ikke minst passer dette fint inn med andre samhandlingsverktøy som teamet bruker.

Skreddersydd funksjonalitet og KI-integrasjon

Yngve kjørte gjennom en demo av DevOps Dashboard, med fokus på essensiell funksjonalitet, smidighet, og hastighet. For de som har jobbet med senere versjoner av Jira, kunne dette virke mye enklere å bruke.
Verktøyet har også integrasjon mot kunstig intelligens, med for eksempel automatisk setting av issue type basert på tittelen. Selv om det er rom for forbedringer og finjusteringer, viser denne KI-integrasjonen mange mulige nye bruksområder.

Takk til Yngve for et interessant besøk og verdifulle innspill om hvordan vi kan jobbe mer effektivt!

SOCO Fagkrydder

SOCO Fagkrydder kan sammenlignes med en godteriskål fylt med ulike godsaker som kan gi en ekstra fagpuff. Noen er tekniske mens andre er mer funksjonelle og/eller administrative, og den gode balansen gjør at alle finner noen godsaker. Denne ukens fagkrydder var bare starten på en lang rekke godbiter frem mot sommeren. Faggruppa har satt opp et variert program som dekker alt fra DevOps dashboard, via verktøyet Postman til Agile People Development. Utover våren kommer skal vi også gjøre et dypdykk i ytelsestest og lære oss mer om sikkerhetstesting.