Aktuelt

Lesetid: 3 minutter

Faglig buffet på SOCO Open Space

En engasjert SOCO-gjeng diskuterte alt fra kunstig intelligens til nye lokaler på ukens fagkveld viet Open Space Technology.

Open Space Technology (OST) er en av flere teknikker innenfor smidig som fokuserer på å løse utfordringer gjennom å sette av tid og sted slik at en engasjert gruppe kan diskutere viktige tema. Vi brukte vår fagkveld til å bli bedre kjent med denne teknikken, og diskutere det vi selv mener er viktig nå!

OST – en god trigger for diskusjoner

Open Space Technology ble opprinnelig skapt av Harrison Owen som en smidig teknikk som krever svært lite avanserte elementer. Se for eksempel mer på denne videoen på YouTube.

Ordstyrer Ingvild Meyer Pedersen hadde forberedt penner og lapper for å skrive ned temaer, samt en tavle til å henge dem opp på. Allerede før introduksjonen hennes til teknikken hadde SOCO-gjengen hengt opp nesten 30 lapper med aktuelle tema. Da var det bare å sortere inn lapper i en tidsplan og gjøre den siste finpussen av denne «markedsplassen» som den kalles i teknikken. Våre fire grupper kunne dermed plukke lapper og starte diskusjonene på bordene frem til det var på tide å bytte tema eller avslutte.

Smakebit på temaer

SOCO-gjengen gikk ivrig i gang med teknikken. Deltakerne tok raskt konseptet med å spise fra Pakkhusets buffet, mingle og diskutere temaer samtidig. Diskusjonstemaene ble varierte, samtidig som de alle var relevante for hverdagen vår på en eller annen måte:

Hva er gode avspenningsøvelser? Hektiske innspurter før release eller lange dager med fokus kan gjerne trigge anspenthet og stress. Her diskuterte ett av bordene hvordan de pleier å håndtere dette.

Hva er de nye trendene innen test? Testfaget er jo i kontinuerlig utvikling, så hva er det som rører seg der ute nå? Her kunne vi dele hva vi selv har fanget opp eller hørt at noen har startet med.

Hvordan skal vi bruke de nye lokalene våre? Vi i SOCO flyttet inn i nye lokaler i fjor høst, og nå i vår tar vi over den siste delen av etasjen. Det åpner for større muligheter til at alle kan benytte lokalene!

Hvordan skal vi bevare den gode SOCO-kulturen? Vi som jobber i SOCO er alle enige om at det er noe unikt med å jobbe her, en særegen kultur. Vi diskuterte hva vi mener er spesielt og hvordan vi kan være bevisste på det fremover.

Kunstig intelligens – hva med den? AI åpner masse dører, samtidig som aviser inneholder artikler om yrker, deriblant flere innen IT, som står i fare hvis den brer mer om seg. Hvordan kan vi bruke den best? Kan vi bidra til å teste den?

Det var med andre ord en hyggelig, høyaktuell og innholdsrik kveld. Takk til Ingvild og Faggruppa som arrangerte en flott SOCO Fagkveld!