Aktuelt

Lesetid: 4 minutter

Gateteam Oslo – SOCO’s lokale hjertesak!

Fra SOCO's oppstart i 2012 så 1% av omsetningen vår gått til samfunnsengasjement. I dag har det ført til at vi årlig bidrar med 1 million kroner. Vi har valgt å støtte en av de lokale tiltakene i Oslo, nemlig Gateteam Oslo! Denne uken ble Ingvild, Tuva og Marius med for første gang, både for å bli bedre kjent og for å sammen finne ut hvordan alle i SOCO kan bidra.

Siw Indsetviken startet i 2011 Gateteam Oslo som gjør en tøff hverdag for Oslos mange rusavhengige og hjemløse litt bedre. Gateteam Oslo er en frivillig non-profitt organisasjon uten politisk eller religiøs tilhørighet. Hver onsdag, fra kl. 18:00 -20:00, drar en fast gjeng på ca 15 frivillige ute i Oslo for å dele ut klær, sko, mat og andre livsnødvendigheter til de som trenger det mest. 

Med et lite kjerneteam på 9 personer organiserer Siw de ukentlige utdelingene. I løpet av de snart 10 årene de har holdt på, har de opparbeidet et nettverk med over 1200 frivillige og en rekke bedrifter som bidrar. Det vil si alt fra lokale helter som smører matpakker og baker søtsaker som skal deles ut, til Clarion Hotel som bidrar med varmmat og NSB Hittegods hvor de får klær som ingen har hentet. 

Onsdagen denne uken var vi en liten gjeng fra SOCO som ble med. Marius Mæle, Ingvild Meyer Pedersen og Tuva Narbuvold var alle spent på hvordan Gateteam Oslo jobber og hva som ventet oss. 

Jeg grugledet meg til å bli med Gateteamet Oslo ut for første gang. Redd for at jeg skulle syns det bare var en triste greie, og føle på maktløsheten ved at det lille du gjør ikke hjelper nok. Men der tok jeg feil!

INGVILD MEYER PEDERSEN, SOCO

Gateteamet Oslo tok oss i mot med åpne armer. Praten gikk lett mens det ble pakket, fordelt og forklart. Trallene med matposer, hygieneposer og noe undertøy ble gjort klar før vi ruslet ned til Europarådetsplass –  den faste basestasjon for utdeling til Gateteam Oslo. Et av tiltakene de har gjort for å tilpasse seg covid 19 og unngå å samle masse mennesker på et sted, er å dele oss inne i grupper som tar hver sin tralle og går ut i gatene til folket. 

Og det er ikke lange strekket vi rekker å gå før vi deler ut det vi har med. Det er mye glede, noen har ikke spiste på et par dager, andre takker nei til matpose siden de har spist men vil gjerne ha noe undertøy, mens andre takker og sier «Jeg har allerede fått! Det går fint». Vipps! Så er trallen tom. 

På under 1 time ble det delt ut rundt 170 poser med mat, alt av hygieneposer og mye undertøy. Det er tydelig at Gateteam Oslo er rutinerte og godt organisert, med en helt spesielt verdsatt posisjon i miljøet. 

Vi skal definitivt være med flere ganger ut og hjelpe til med fylle matposene med smørbrød eller kake. Vi er kjempeglad for at SOCO sammen har valgt Gateteam Oslo som sin Lokale Hjertesak 💚

Er du nysgjerrig på hva Gateteam Oslo gjør kan du følge dem på FacebookInstagramTwitter og Snapchat (gateteamoslo), eller lese mer om dem på www.gateteamoslo.no.


SOCO og vårt samfunnsansvar

SOCO har fra starten i 2012, ønsket å bidra til å gjøre verden et litt bedre sted. 1 % av omsetningen vår blir årlig brukt til forskjellige typer samfunnsengasjement. SOCO-gjengen har vært med på å forme hvordan vi fordeler beløpet, og vi engasjerer oss nå på tre ulike måter

SOCO Hjertesak Global – Deaf Aid Isinya

Deaf Aid Isinya er en norsk bistandsor­ganisasjon som arbeider for å gi skoletilbud til døve barn og unge i Kenya.SOCO er en hovedsponsor, og var i 2016 nede og besøkte skolen. Vi er svært stolte over det arbeidet som gjøres, og ydmyke når vi opplevde hvordan Deaf Aid Isinya hjelper barn og deres familie. Les mer om Deaf Aid her…

SOCO Hjertesak Lokal – Gateteam Oslo

Gateteam Oslo ble valgt som lokal hjertesak august 2021. Gateteam Oslo ønsker å gjøre en tøff hverdag for Oslos mange rusavhengige og hjemløse litt bedre. De er en frivillig non-profitt organisasjon uten politisk eller religiøs tilhørighet som hver onsdag, uansett vær, deler ut klær, sko, mat og andre livsnødvendigheter til de som trenger det mest i Oslos gater. Les mer om Gateteam Oslo her…

SOCO Ildsjel

SOCO støtter lokale tiltak og organisasjoner hvor SOCO-gjengen er involvert. Alle har mulighet til å søke om penger til det de engasjerer seg i. Det har ført til støtte til alt fra storband, fotballlag, gitarfestivaler til turklopper, lekeanlegg og utepeis til speiderlag.