Aktuelt

Lesetid: 3 minutter

Isfiskekonkurranse hjemmefra med SOCO Bedrifts(e)idrettslag

Hjemmekontor og karantenetid er ingen hindring når vi i SOCO vil samles. SOCO Bedrifts(e)idrettslag inviterte hele SOCO-gjengen til konkurranse i ProPilkki 2, og interessen var stor - nesten tre ganger så mange som forrige runde meldte seg på!

SOCO Bedrifts(e)idrettslag inviterer jevnlig til kvelder på kontoret med sosialt samvær og spilling (og turneringer) på Commodore Amiga, Nintendo (NES og SNES) og andre rariteter (til og med Atari), men i disse tider med social distancing må man se på andre alternativer. Derfor ble det invitert til virtuell isfiskekonkurranse i ProPilkki 2, og responsen og entusiasmen var, tja, noe variert – som vanlig. 

For hva kan vel være bedre enn en runde med virtuell isfiske med gode kolleger en fredagskveld? Når du sitter der i karantene eller har pålagt hjemmekontor, så er det overraskende befriende å drille et hull, agne kroken og høre på finsk banning. Og så er det aspektet ved å være sosial med kolleger i en annen setting, selv om det gjøres via Slack og Discord.

Etter at invitasjonen var sendt ut, ramlet det inn en haug med mer eller mindre oppgående spørsmål. Det ble voldsom diskusjon rundt verdien av sylfersk vs fremmed haijill. Vi i SOCO hverken vil eller kan gjøre en vurdering av dette, fordi vi mangler testgrunnlag. Vi avstår også å kommentere noe videre rundt dette.

Spørsmål som var litt viktigere for konkurransen sin del, kom også inn:

Hvilke konkurranseform vil benyttes? Flest fisk, størst fisk, eller tre største fisk? Vil det være laginndelinger? Og skal vi fiske i Jormuanlahti, som etter mitt syn er det mest varierte vannet med tanke på fisketyper og terreng.
Svar: Størst fisk, Ingen lag. Vi vil selvfølgelig også benytte oss av det de fleste andre mener er det beste vannet: Niemisjarvet.

For de som ønsker å avansere blir det altså arrangert VM i dette. The World Championshop of ProPilkki 2020 arrangeres nå i april, og lar seg ikke stoppe av covid-19 viruset! I 2019 gikk Latvia ut som den store vinneren. Kanskje er det håp for å få Norge på pallen i år? 

Rent praktisk, så ble det satt opp en ProPilkki-server og en Discord-server (selv om det finnes titalls andre isfiske-servere). De fleste klarte å logge seg på begge. En uheldig sjel som hadde litt for mye flaks, og ikke var innlogget på Discord-serveren, ble av en enstemmig jury kastet av vannet. Vi beklager på det sterkeste. 

Vi beklager også at vi ikke hadde gode nok instrukser på plass til at sjefen klarte å logge på Discord.

Vi gratulerer så mye til vinneren – som vil bli behørlig belønnet ved neste fellessamling! 🙂

ProPilkki 2 kan lastes ned her: http://kalassa.net/propilkki/in-english/download/

God informasjon om spillet finnes bl.a her: http://www.non-dysnomia.net/propilkki/