Aktuelt

Lesetid: 3 minutter

Kanondager på KLØKT!

Denne uken har vi hatt noen flotte dager på Oscarsborg med faglige innlegg, sosiale aktiviteter og ikke minst mye egenprodusert underholdning.

I to og en halv dag har SOCO vært samlet til KLØKT, en konferanse av og med oss selv. Programmet var utvilsomt variert, både faglig og sosialt. Her gjorde programkomiteen Sindre Sandvik, Audun Urke og Geir Maurud en solid innsats! KLØKT er nemlig mye mer enn faglige gode presentasjoner av høy kvalitet. Når SOCO-gjengen møtes, er det ikke bare for å dele kompetanse – men også bli bedre kjent og ha det gøy i lag!

SOCO skaper

En faglig tråd i år var hvordan vi som testere kan møte en ny hverdag. Fremover vil det komme mer av autonome team, produktorientering og kunstig intelligens. Noen endringer vil utfordre oss, mens andre vil gi oss spillerom for å selv skape utviklingen. Faglig fordypning ble det også i de fire workshopene vi kunne velge mellom: presentasjonsverktøy, mobiltesting, automatiseringsverktøyet Playwright og metoden for analyse av produktelementer SFDIPOT.

En egenskap med KLØKT er at konferansen oppfordrer til mer kreative måter å presentere budskap på. I år ga vi rom til interaktive leker innen kunstig intelligens, og ikke minst med at vi selv skulle se inn i fremtiden. Utfordringene med testautomatisering ble presentert i «Debatten»-format av SOCOs erfarne automatiseringspesialister, selv om uenighetene fra podiet kanskje var litt overdrevet for dramaets skyld. Nytt av året var at vi utforsket et nytt konsept kalt «Kompetansekollokvier». Her kan deltakerne fordype seg i ulike tema og selv bestemme resultatet og formatet på det. Frihet er også en av verdiene til SOCO, og det ble gitt tid til selv å prioritere læring av noe man brenner for.

Kreative og bedre kjente

Når først hele SOCO-gjengen samles får mer sosiale og kreative innslag selvsagt viktig plass på KLØKT. En tøff konkurranse innen bordhockey ble avgjort på siste dag, hvor den heldige vinneren kunne dra hjem med sitt eget spill!

Etter grundig forarbeid fikk vi en egenprodusert historisk vandring med fokus på senkingen av Blücher og øyas historie. Vårt egne talkshow «MTV» kom under huden på noen av kollegaene våre, som kunne dele nye historier om seg selv. Seansen ble avsluttet med vårt eget husband SOCO LOCO, som i år har styrket blåserekken og perkusjonsdelen. Nytt av året var også en seanse med løgndetektor for å endelig kunne få svar på uavklarte meninger fra daglig leder Marius Mæle. Estimering oppfattes ofte som en kjedelig øvelse, men når gjengen som lager SOCO mot SOCO setter opp morsomme utfordringer hvor vi skal gjette utfallet, blir dette veldig artig!

Takk til alle som har bidratt til at dette ble så flotte dager! Og spesielt tusen takk til programkomiteen, eller «Skoleledelsen» som vi kaller det; med Audun Urke, Geir Maurud og Sindre Sandvik!

Testkonferansen KLØKT

SOCO har siden 2021 arrangert sin egen testkonferanse kalt KLØKT. I tillegg til å være en av SOCOs verdier, står KLØKT det for «Konferansen for Læring, Øvelse og Kompetansedeling i Test». Mannen bak konseptet, Sindre Sandvik, mente at konsulentene i SOCO hadde både en bredde og faglig spesialisering til at vi kunne dele kompetanse innad i konferanseformatet. Det endte i en fantastisk internkonferanse på Kleivstua! I år gjentok vi suksessen med KLØKT 2.0