Aktuelt

Lesetid: 2 minutter

Keyhan og Morten som gjesteforelesere på UIO!

Vi synes alltid det er gøy når andre vil høre om vår erfaringer og kunnskap innen software testing. Så når UiO ønsket gjesteforelesere til faget Testing av programvare, så stilte Morten Saue og Keyhan Farhaninia selvfølgelig opp!

Faget «Testing av programvare» på UiO dekker fundamentale begreper innenfor testing av programvare og spesifikke områder som: testing gjennom livssyklusen til et programvaresystem, statiske teknikker for testing, testdesign teknikker, testledelse, verktøystøtte for testing, testing av brukeropplevelser, testing av tilgjengelighet, eksplorativ testing, automatisert testing, testdrevet utvikling. 

Morten og Keyhan presenterte testing i CI/CD, det vil si Continuous integration and delivery. De gikk gjennom de grunnleggende begrepene og flytene i CI/CD, samt hva slags type testing som hører hjemme hvor i prosessen. Med eksempler fra ulike prosjekter viste de hvor viktig test er, samt hva man må være ekstra oppmerksom på som tester. 

Med innføring av kontinuerlige leveranser stilles det nye krav til etablerte testrutiner og testere. Det blir høyere krav til automatisering og kontinuerlig test under utvikling. På den måten fjerner man overlevering fra utvikling til test, og kan bidra til en større testforståelse blant utviklere og en større utviklingsforståelse blant testere. Kontinuerlige leveranser søker å produksjonssette funksjonalitet så fort den er ferdig.

Det er veldig kult at testfaget er kommet på pensum, og ekstra artig å dele egne erfaringer fra virkeligheten!

MORTEN SAUE

Både Morten og Keyhan holder jevnlig kurs, workshops og foredrag. Flere av kursene som vi tilbyr på forespørsel kan man se på kurssiden vår. 

Morten Saue på LinkedIn

Keyhan Farahaninia på LinkedIn