Aktuelt

Lesetid: 4 minutter

Lærerik vår med Norges Testpartner

Denne våren har vi hatt gleden av å holde en rekke kurs og foredrag ute hos våre kunder! Cecilie, Eline, Ola, Gurjot og Frans er noen av de som har reist Norge rundt for å dele av sin kunnskap og erfaring om alt fra ISTQB Foundation, universell utforming, ytelsestest og AI.

Da SOCO startet for godt over 10 år siden var visjonen å bli Norges testpartner – et modig mål for en liten gjeng med rundt 10 konsulenter. Men visjonen har vært en ledesnor i alt arbeidet vårt og nå holder vi en rekke kurs og foredrag, både for studenter, bedrifter og i faglige forum. Her er noen av aktivitetene vi har hatt i vår. Og hvis du føler deg inspirert og ønsker faglig påfyll, ta gjerne en titt på vår kurskatalog.

Cecilie Haugstvedt og universell utforming
Cecilie er en racer på universell utforming og har holdt en rekke foredrag og kurs om universell utforming. Hun holder seg alltid oppdatert på standarder og best praksis, og hennes foredrag og kurs har hjulpet mange. Med sin praktiske tilnærming og engasjerende stil gjør hun temaet både forståelig og interessant. I tillegg til å lære hvordan man best tester universell utforming, sørger Cecilie også for at deltakerne forstår verdien av inkluderende løsninger. Siste ut var DIPS som hadde både foredrag og praktisk orientert workshop.

Eline Furu Skjelbred med Testinnsikt 2024
Testinnsikt er SOCO sin plattform for detaljerte analyser av testfaget i Norge. Testinnsikt 2024 fokuserer på trender i test og da spesifikt hvor mye kunstig intelligens brukes i dagens IT prosjekter og hvor mange er nå i skyen.
Eline har vært prosjektleder for årets Testinnsikt, og siden lanseringen på SOCO Frokostseminar i februar har hun presentert resultatene av analysen hos en rekke kunder som Politiet og Sparebank1, samt Norsk Testforum sin Testpub.

Gurjot Singh og kunstig intelligens
Gurjot brenner for generativ kunstig intelligens og synes det er spesielt spennende hvordan KI kan bistå i testarbeidet. Denne våren har han hatt en rekke foredrag om hvordan man kan bruke KI med praktiske eksempler og tips til læring videre. Han har delt av sin kunnskap og erfaring på SOCO Frokostseminar, hos SpareBank1 og Politiet, samt for studenter på Universitetet i Oslo. Gurjot sin praktiske tilnærming har hjulpet mange å forstå KI og hvordan det kan brukes til å forbedre testprosesser og skape effektive løsninger. Han er vår go-to-guy når det kommer til kunstig intelligens!

Ola Kleiven og ytelsestest
Ola har holdt kurs i ytelsestest både internt i SOCO og for kunder. Han deler sine beste tips og triks for å gjøre testprosesser mer effektive ved hjelp av verktøy som K6. Ola er kjent for sin praktiske tilnærming og evne til å gjøre komplekse konsepter forståelige. Med sitt rolige vesen sørger han for at alle er med fra start til slutt, og at både nybegynnere og proffe får påfyll.

Frans Dijkman og ISTQB Foundation
Frans er en skikkelig ildsjel innen ISTQB-miljøet og er leder for ISTQB Norge ved siden av jobben som konsulent. Han holder ISTQB Foundation kurs både på norsk og engelsk, og har holdt kurs i hele landet og på vårt eget kontor for eksterne deltakere. Sist var han i Tromsø hos DIPS for å hjelpe 18 kursdeltakere med å være forberedt til eksamen. Frans behersker pensum til fingerspissene og har med sin lange erfaring innen software testing evnen til å kombinere teori og praksis. For tiden er han i gang med å tilpasse kursinnholdet til den nye versjonen ISTQB Foundation CTFL 4.0. Når det er klart setter vi opp kurs for eksterne på kontoret også!

Vi er stolte av våre kollegaer som deler av sin kunnskap og erfaring! Og nå som vi nærmer oss sommeren er vi allerede i gang med å planlegge neste års kurs og foredrag.

Ønsker teamet eller bedriften faglig påfyll? Ta en titt på vår kurskatalog her.
I tillegg blir det selvfølgelig mulighet til å bli med på faglige gratistilbud som SOCO Frokostseminar og SOCO til kvelds. Meld deg på nyhetsbrevet vårt og vær den første som får beskjed!