Aktuelt

Lesetid: 2 minutter

Niruban som gjesteforeleser på NTNU!

Det er alltid gøy når vi kan dele av våre erfaringer og kunnskap om software testing. Så når det kom forespørsel fra NTNU til vår egen Nirubran Yogalingam om han ville komme å snakke om det å jobbe i test, så var svaret et umiddelbart ja!

I faget Advanced Software Engineering ved NTNU lærer studentene testingens rolle i utvikling av komplekse softwaresystemer, hvordan de kan bruke ulike testmetoder og metodikker, og til slutt kommunisere hvordan man kan kvalitetssikre software. Faget er i hovedsak for 3. års studenter i master programmet Datateknikk, og har over 100 studenter påmeldte studenter. Niruban var selv student ved NTNU og synes det var spesielt morsomt å kunne gi noe tilbake som gjesteforeleser i faget..

«Det å være gjesteforeleser ved NTNU var en sann glede. Det føltes godt å gi noe tilbake til NTNU som ga meg selv ganske mye.» 

Så tirsdag denne uken hold Niruban forelesningen «Test as a profession«. Formålet med var å motivere flere studenter til å starte å jobbe med software testing etter endt studiet. Han snakket om hvordan det er å jobbe med testing og hvilken karrieremuligheter som venter de som velger å satse på dette. I tillegg fortalte han om testautomatisering, med eksempler fra det arbeidet han når gjør i prosjektet sitt på Skatteetaten. Forelesning ble holdt på engelsk og på grunn av situasjonen nå med Covid19, ble den selvfølgelig gjennomført over Zoom. 

«Jeg håper å gjøre det igjen neste år med fysisk tilstedeværelse. Dette ga mersmak hos både professoren, studentene og meg selv.» 

Sjekk mer om Niruban på hans LinkedIn profil (link).

Les mer om faget Advanced Software Engineering (link).

Visste du at SOCO har et eget traineeprogram for nyutdannede studenter?Om du er teknisk interessert og nysgjerrig på jobb som IT-konsulent, les mer om programmet og søk her -> Finn.no – Kickstart din karriere som IT-konsulent!