Aktuelt

Lesetid: 4 minutter

Reisebrev fra Kroatia

Lørdag 1. oktober er SOCO 10 år. Det er smått utrolig å tenke på og gjør oss både glad og stolt.

For 10 år siden satte tre gründere ut med en ide om å samle de aller beste folkene innenfor test i ett konsulentselskap. De har til de grader lykkes og resultatet er dagens SOCO! Se frem til en spennende artikkel om SOCOs 10 år i nær fremtid.

Vi mener at det er viktig å feire store (og små!) bevigenheter. Dette er definitivt i førstnevnte kategori og da må selvsagt feiring stå i stil. For SOCOs 10årsjubileum vendte vi derfor snuten mot Kroatias uendelig lange og vakre kystlinje med båt som fremkomstmiddel og losji!


Lørdag kl 07:00: Vekkeklokken ringer og vi skal endelig ut på tur igjen. Det har vært lite reising, både på privaten og på jobb, de siste årene. Alle gleder seg til å tilbringe 4 dager samlet. Sekken er allerede pakket dagen før og reisen til Split flyplass går på skinner for alle i SOCO.

Lørdag kl 15:00: Etter en herlig spasertur gjennom Trogirs trange og eldgamle steingater har vi kommet oss på båten. Tradisjon tro startes reisen med en skål; en blå drink (som minner undertegnende mest om spylevæske) og en kaptein ikledt crocs lover bra! Vi spiser lunsj og nyter fint vær mens vi tøffer rolig ut mot første stopp som er Starigrad.

Lørdag kl 18:30: Etter en herlig båttur med frisk sjøluft ankommer vi Starigrad hvor båten skal ligge til kai. Vi rekker å utforske den lille og sjarmerende byen, som har røtter helt tilbake til flere hundre år før kristus, før vi samles til middag.


Søndag kl: 10:00: Etter en god natts søvn på båtene og frokost samles hele SOCO på et hotell for å bli enda bedre kjent. Vi får bryne oss på ulike utfordringer og teamoppgaver, blant annet et veldig bra spill som illustrerer utfordringene med å jobbe i team med begrenset informasjon som heter Viking Raid.

Søndag kl 14:30: Vi tar biltransport til Hvar, som er på andre siden av øyen. Opprinnelig plan inkluderte båttur, men værmeldingen gjør det mer hensiktsmessig å ligge i havn i Starigrad. Nydelig kjøretur på gode, men kronglete veier oppigjennom fjellskrentene. Vel ankommet Hvar deler vi opp gruppene i ulike aktiviteter, blant annet guidet turer, vinsmaking og improvteater (!)

Søndag kl 19:00: Etter aktiviteter spredt rundt i Hvar samles vi alle til felles middag på en lokal restaurant i Hvar, som også har dansegulv og DJ i kjelleren! Senere på kvelden drar vi tilbake til båtene i havnen på Starigrad.


Mandag kl 09:00: Etter frokost på båtene setter vi kursen mot havnen i Split og en båttur på noen timer. Vi legger til anker ved en idyllisk badeplass på vei mot Split og alle får funnet frem badeshortsen.

Mandag kl 13:00: Opprinnelig plan inkluderte vannaktiviteter som padling, snorkling og vannscooter, men grunnet litt dårligere vær blir det utforskning av Split til fots. Her er det aktiviteter som kulinarisk guidet tur hvor vi får smake på ulike kroatsiske spesialiteter, ølsmaking på et lokalt mikrobryggeri og innsikt i den rike historiske bakgrunnen til byen!

Mandag kl 19:30: Vi samles til felles middag hvor vi feirer at SOCO er 10 år! De tre grundere Keyhan, Kenneth og Marius ga et tilbakeblikk på 10 årene, Victoria og Caroline ga en hyllest til gutta i SOCO, Geir og Hans Arne sørget for utfordrende «sannhet eller løgn-lek» om hver enkelt og Sindre rundet det hele av med takk for maten tale. Nydelig mat, vin og godt selskap er en fantastisk avslutning på en flott tur.


Tirsdag kl 07:00: Opp og stå, frokost på båten og komme seg på flyet. Vi sier farvel til vakre Kroatia og håper det ikke blir lenge til neste tur!