Aktuelt

Lesetid: 2 minutter

SOCO støtter Gaza

Samfunnsengasjement har vært viktig for SOCO helt siden selskapets oppstart i 2012. Årlig bruker vi 1 million kroner til forskjellige typer samfunnsengasjement og SOCO-gjengen er med på å forme hvordan vi fordeler beløpet. Deaf Aid, Gateteam Oslo, SOCO Ildsjel og hjelp til ukrainske flyktninger er en av flere initiativ gjennom årene. 

Mange i SOCO har kjent på de grusomme handlingene som foregår i Gaza, hvor det aktivt angripes sivile, sykehus, skoler og de som søker nødhjelp. Både FN, WHO, Unicef og Leger uten grenser har meldt om at dette er en humanitær krise og bedt om våpenhvile uten at det har ført til noen endring i situasjonen.

Tre av våre kollegaer, Medine Serin, Sania Akhtar og Åse Gisholt, har tatt et fantastisk initiativ til å hjelpe de som sårt trenger det i Gaza. De har gått gjennom en rekke organisasjoner og valgt Innocents Norge, en norsk hjelpeorganisasjon som lenge har jobbet for å bedre forholdene for palestinere. Innocents Norge organiserer aksjonen «En reise for Gaza» hvor de samler inn penger for å utføre en humanitær reise til Egypt sammen med en dedikert gruppe personer som aktivt har bidratt til dekning av det som skjer i Gaza. Blant annet Iman Meskini, Silje Lyngstad, Ibrahim Mahnin og Josefine Frida blir med på reisen for å dokumentere underveis og på dele i sosiale medier.

Reisen varer fra 31. januar – 5. februar og de tar med seg humanitær nødhjelp til flyktningeleirene i Egypt og forhåpentligvis kommer de seg videre inn Gaza. De har fylt esker med livreddende medisinsk utstyr, leker til barn, vann og mat. SOCO har direkte kontakt med prosjektlederen i Innocents Norge og følger med på arbeidet de gjør i flyktningsleirene Egypt og får hyppige statusoppdateringer underveis.

I god SOCO ånd ble det gjennomført en rask avstemning i SOCO og det var et helt klart flertall for å bistå Innocents Norge med kr. 100 000,- som går kun til nødhjelpen de har med seg.

Tusen takk Medine, Sania og Åse for at dere engasjerer dere, og dermed også resten av SOCO-gjengen!

Vil du vite mer?