Aktuelt

Lesetid: 2 minutter

Alle sto på sertifisering i smidig prosjektledelse!

I går samlet SOCO-gjengen seg for å ta sertifiseringen Prince2 Agile Foundation. Gratulerer så mye til hele gjengen som sto med glans!

Denne årlige tradisjonen er en fin anledning for å samles, samt til å utvide horisonten og finslipe kompetansen. Hvert år inviterer SOCO kursholdere fra inn og utland for å kurse SOCO-gjengen i kunnskaper som de nye tidene krever. I år var det PRINCE2 Agile Foundation som sto på plakaten.

Prosjektledelse i agile prosjekter

Kunnskaper innen prosjektledelse er bare en styrke for testere og testledere, og mange i SOCO-gjengen hadde allerede sertifisering i prosjektledelsesmetodikken PRINCE2 etter et felles opplegg i 2017. Nå var tiden kommet til at Geraldine Sletten fra Glasspaper skulle lose oss gjennom et to dagers kurs med fokus på hvordan denne metodikken kan tilpasses smidige prosjekter. 

PRINCE2 står egentlig for PRojects IN Controlled Environments 2, og det er gjerne delen som går på kontrollerte miljøer som kanskje krever tilpasning når man anvender denne best practicen på smidige prosjekter. Kurset ga mange eksempler på ulike fremgangsmåter og flere ble inspirerte til å forsøke å implementere det i sine prosjekter.

«Relevant og nær virkeligheten slik vi jobber i prosjektet!»

Tilbakemelding fra deltaker

Først og fremst moro

Selv om det tidvis kan være store mengder materiale som skal læres på kort tid, er dette er en fin måte å gjøre noe sammen på. Vi møtes i hyggelig lag under kurset og har gode diskusjoner om test. Etter den avsluttende sertifiseringen er det svært populært å samles til en middag for å feire. Det å kombinere samvær med kollegaer med kompetanseutvikling setter vi alle stor pris på!

Tidligere sertifiseringer har naturligvis vært sentrerte rundt testing og testledelse, og blant disse finner vi:

  • Test Manager, ISTQB Advanced Level
  • Mobile Tester, ASTQB
  • Agile Tester, ISTQB
  • Test Automation Engineer, ISTQB Advanced Level

Tusen takk til Geraldine Sletten og SOCO-gjengen for to spennende og lærerike dager!