Studenterhytta ligger på Kjellerberget i Nordmarka og har en lang historie fra første versjon sto ferdig i 1929. Opprinnelig var hytta bygd både av og for studenter. Målet var å ha et utgangspunkt for friluftsliv, idrett og sosiale aktiviteter av forskjellige slag for Studentenes Idrettsklubb (SI) og Kvinnelige Studenters Idrettsklubb (NSI). Hytta fikk også en spesielt viktig rolle i motstandsbevegelsens kamp for frigjøring av Norge under andre verdenskrig.
Gjennom årene har hytta både blitt større og har fått oppgradert standarden. I dag driftes hytta av to brødre. Marius Bakken er bestyrer mens Guttorm Bakken er kjøkkensjef og står for de herlige måltidene.
Guttorm har lang fartstid fra flere kjente restauranter. Han har jobbet som kokk på Thairestauranten Plah i Oslo, og som kjøkkensjef på Delikatessen på Grünerløkka. På Studenterhyttas egne Kjellerberget Restaurant jobber han i dag med med utelukkende ferske råvarer, og gjerne i samarbeid med de lokale bøndene. Ikke rart at den nydelige fem-retters middagen smakte helt herlig!
Etter desserten rullet vi over tunet tilbake til Studenterhytta hvor vi samlet oss foran peisen. Det ble spilt pingpong og vår egen Kjetil Gjelsten tok rollen som bingovert og loste oss gjennom musikk fra en rekke tiår under kveldens musikkbingo.
På lørdags morgenen nøt vi en koselig frokost mens tåken lettet, og på veien hjem hadde vi både nypreparerte løyper og solskinn.
Vi takker for oss, og ikke minst tusen takk til alle som var med for en flott helgetur!