Aktuelt

Lesetid: 2 minutter

Skreddersyr SOCO-konferanse

SOCO vil i høst arrangere sin egen konferanse for konsulentene sine. Den har fått navnet KLØKT, og fokuserer på læring, øving og kompetansedeling.

Idéen med å holde en konferanse av, med og for SOCO-gjengen stammer fra Sindre Sandvik. Flere kjenner ham som en erfaren kursholder innen testfaget. Vi tok en prat med Sindre for å finne ut mer om konferansen som etter planen skal avholdes i november i år.

Sindre, hva er motivasjonen bak en egen SOCO-konferanse?

Hovedgrunnen er at vi innad i SOCO har så mye kompetanse tilgjengelig som vi ønsker å utnytte enda mer. Vi så behovet for en arena hvor vi kunne samles og dele med hverandre. Erfaringer fra andre eksterne foredragsholdere åpnet øynene for at vi selv hadde alt som er nødvendig for å avholde gode faglige samlinger.

Målet er å ha det gøy

SINDRE

Konferansen har fått navnet KLØKT?

Ja, det er en forkortelse for Konferansen for Læring, Øving og Kompetansedeling i Test. Som navnet antyder ønsker vi ikke utelukkende å fokusere på 45 minutters foredrag ene og alene basert på PowerPoint, men åpner for mange flere aktiviteter. Målet er å ha det gøy, lære av hverandre og få både inspirasjon og nye innspill!

SOCO pleier å delta på testkonferanser, men KLØKT har dermed en annen vinkling?

For å bli dyktigere testkonsulenter så må vi hele tiden lære mer. Denne gangen ønsker vi å fokusere på læring gjennom all den relevante og varierte erfaringen som vi allerede har. Spredt ute hos kundene er det ikke alltid så lett med kompetansedeling mellom oss i SOCO-gjengen. Vi trengte en arena hvor det er satt av tid til å dele av kunnskapene, og denne gangen har vi ambisjon om at det faglige utbyttet blir vel så bra som på andre konferanser.

Vi hører rykter om at det kan bli mye lek?

«L»-en i KLØKT kan også stå for «Lek»! Vi håper å få til det, gjennom mer uformelle og uhøytidelige formater for deling. Som nevnt er vi ikke bundet til de tradisjonelle foredragsformatene, men åpner for alle former for morsomt og lærerikt samvær. Det kan være alt fra et show eller en quiz til et dikt, for den saks skyld.

Takk for praten, Sindre! Forberedelsene og idémyldringen er allerede i gang. Det blir spennende å se det endelige programmet når høsten nærmer seg!