Aktuelt

Lesetid: 2 minutter

SOCO deler på SpareBank 1 og Fremtind sin fagdag

Vi i SOCO er meget opptatt å dele vår erfaring og kompetanse både internt og eksternt. Når våre kunder og samarbeidspartnere kontakter oss for å dele så er vi alltid på tilbudssiden.

Fagdagen «Kvalitet i alle ledd» for Fremtind, Sparebank 1 utvikling og Sparebank 1 forsikring gjennomført 9. februar med innslag fra både Geir Lien og Sahdia Moghal fra SOCO.

Geir Lien var med som en av deltakerne i paneldebatten med tema «Skytransformasjon – hva er greia?». Panelet bestod ellers av arkitekter og testere fra Fremtind og Sparebank 1. Det ble mye god diskusjon rundt flere temaer rundt test i sky, for eksempel syntetiske testdata, større grad av påvirkning på kostnadene til bruk av appene til teamene og sist men ikke minst hvordan man som tester kan forberede seg. I tillegg så engasjerte tema mange i salen og de i panelet måtte stå i kø for mikrofonen. Det blir en spennende reise hvor vi ser at vi kommer til å tenke nytt rundt hva, hvor og når teste.

Veldig gøy med så mange engasjerte testvenner samlet en halv dag for inspirasjon og debatt.

Charlotte Lyngsmo, leder test og kvalitet SpareBank 1 utvikling

Øverst på ønskelisten fra SB1 Forskring var hvordan man best tester Mobilapper, som Rafael Tello fra SB1U og Sahdia Moghal fra SOCO virkelig leverte på. De gav mange gode tips til hva tenke på for funksjonell test og anbefalinger rundt testautomatisering på mobil.

Ellers så delte Fremtind hvordan de har tatt i bruk syntetiske testdata, og til slutt fikk vi en fin demo av Testdataportalen deres TDP. Vi ser at man har mange av de samme utfordringene og må absolutt dele mer som dette litt oftere.

Takk til både Geir og Sahdia for at dere deler, og med strålende tilbakemeldinger fra både kolleger fra SOCO og kundene.