Aktuelt

Lesetid: 2 minutter

SOCO Minikurs: Excel & Test

Det er ikke alltid Excel er riktig verktøy for bruk innen test, men Excel kan brukes til mye! Litt som testingens sveitserkniv, greit å ha med seg. Denne uken holdt Ernst Rolf von Düring et SOCO Minikurs for våre egne over Teams for å dele erfaringer, tips og triks for bruk av Excel i testhverdagen.

Om MacGyver hadde vært en software tester, så hadde han alltid hatt med seg Excel. Litt som swiss army foldekniven eller gaffateip’n. Excel kan hjelpe med å sortere data, enklere få oversikt over data, enklere presentere data, hente inn data, hente ut relevante data, og selvfølgelig brukes for å utføre matematiske beregninger, problemer og analyser. 

De fleste av oss har på ett eller annet punkt brukt Excel, men det er alltid fint å få tips og ideer til hva andre testere bruker det til. Ernst tok oss gjennom fra starten med noen praktiske oppgaver, og mot slutten delte gruppen erfaringer og tips seg imellom

Lærte noen triks jeg ikke kunne fra før. Fint tempo, gode eksempler og lettfattelig presentert!

DELTAKER

Ernst von Düring er en erfaren testkonsulent med programmeringsbakgrunn som alltid liker når han kan lære om nye teknikker og teknologier. Med troen på at samspill er en nøkkel til gode løsninger, deler han gjerne kunnskap, erfaringer og ideer med sine omgivelser. Og det er alltid noe å få tilbake. Som han selv sier; mottoet «hver dag jeg lærer en ny ting er en god dag» kombinert med litt oppmerksomhet, fører fort til at de fleste dager er en god dag.

Ernst på LinkedIn

SOCO arrangerer jevnlig SOCO Minikurs hvor våre egne deler av egen kunnskap og erfaringer. Tusen takk til Ernst for at du denne gangen ville dele din kunnskap med oss!