Aktuelt

Lesetid: 2 minutter

SOCO Minikurs – SQL for testere

Vi arrangerer jevnlig SOCO Minikurs hvor våre egne deler av egen kunnskap og erfaringer. Denne gangen var det Geir Maurud som over Teams gav oss en introduksjon til hvordan vi som testere kan bruke SQL. På leting etter bugs eller testdata, kan du nemlig komme langt på vei med litt kjennskap til underliggende database og muligheten til å søke med SQL.

SQL (structured query language), brukes som underliggende funksjonalitet for veldig mye av databehandling, og det er viktig for en tester å vite mer om hvordan dette fungerer. Det å ha basis databasekunnskap og være i stand til å kjøre noen spørringer via SQL, kan gjøre testhverdagen vår mye raskere. 

Gjennom praktiske oppgaver lærte vi hvordan spørringer kan være nyttige for testere, hva som må til for å effektivt finne testdata og noen erfaringsbaserte feil med programmer som skriver og leser til database.

Veldig flott og grundig presentasjon av SQL fra Geir!!! Dette er noe alle testere bør kunne!

Deltaker på SOCO Minikurs

Geir Maurud er en faglig oppdatert konsulent som brenner for testfaget. Han har aktivt søkt forskjellige teknologier og IT-plattformer for å oppnå en bred teknisk kompetanse. Han deler gjerne av sin kunnskap og erfaringer g har holdt en rekke foredrag både på konferanser og ute hos kunder. Med sin lune humor og eksempler fra hverdagen, engasjerer og inspirerer Geir sine publikummere! 

Besøk Geir Maurud på LinkedIn 

Du kan også lese mer om Geir sine kurs på SOCO Academy

Tusen takk til Geir for at du ville dele din kunnskap med oss!