Aktuelt

Lesetid: 2 minutter

SOCO og den nye normalen

Våren 2020 ble annerledes for oss alle. Nå som sommeren er på hell er det vanskelig å si hvordan det vil utvikle seg, men vi i SOCO har tilpasset oss den nye normalen.

12. mars 2020 kommer i historiebøkene til å bli den dagen Norge stengte ned. Samme dag kansellerte vi alle planer for resten av året. Turen til Dolomittene – avlyst. Tur til Berlin og deltagelse på Agile Testing Days – avlyst. Sosiale aktiviteter – avlyst. 

Vi staket ut en ny kurs, for er det noe man har lært av historiebøkene er det at tiltak ofte kommer for sent. I SOCO ble vi enige om å sette i gang en lønnsdugnad i tilfelle det virkelig skulle bli tøffe tider. For å hjelpe våre kollegaer, for å hjelpe SOCO. 

Tiltakene viste seg å være for drastiske og vi er utrolige lettet at over at vi nå opphever lønnsdugnaden og andre tiltak som vi besluttet i mars. For tross en krevende vår, har vi klart oss meget bra. Ja, vi opplever et tøffere marked og en hardere konkurranse, men vi har fortsatt å fokusere knallhardt på å finne riktig konsulent til riktig prosjekt. Fulgt opp strålende kunder og jobbet tett med gode partnere. Samtidig har vi hatt ukentlige statusmøter med SOCO-gjengen for å følge opp hvordan de har hatt det i denne perioden. Og for en gjeng! For vi blir jo ekstra stolte av SOCO-gjengen som har vist sterk dugnadsånd, ansvarsfølelse, optimisme og tilpasningsevne. 

Det er derfor ekstra godt å kunne melde at nå kan vi gjøre mye av det vi hadde opprinnelig planlagt. Det blir SOCO Frokostseminar, SOCO Fagkvelder, SOCO Fredag og felles sertifiseringer, sosiale sammenkomster og ikke minst, SOCO julebord. Rammene blir selvfølgelig annerledes, men med litt kløkt får vi det til på en trygg og god måte!  

Det setter også ting i perspektiv når vi får høre historiene om hvordan det går med Deaf Aid Kenya, internatskolen med døve som vi har støttet årlig siden vi startet opp i 2012. Hvordan covid19 har påvirket Kenya og allerede utsatte grupper, er hjerteskjærende å høre. Det å vite at vi nå på nytt kan bidra med økonomisk støtte føles både viktig og riktig. 

Vi er positive til høsten og ser med spenning på hvordan det vil utvikle seg, men en ting er sikkert: markedet har testet SOCO – og sammen har vi levert!