Aktuelt

Lesetid: 3 minutter

SOCO på Testkonferansen Odin!

Årets testkonferanse i regi av Dataforeningen, Testkonferansen Odin 2021, gikk av stabelen denne uken. SOCO stilte med to foredragsholdere og stand, og stemningen var som alltid meget bra!

Det var topp stemning på Testkonferansen Odin, som arrangeres av Dataforeningen. Som alltid er det moro å treffe alle i testmiljøet igjen fysisk, kanskje spesielt nå ettersom fjorårets konferanse ble gjennomført digitalt.

Årets program var stappfull av både erfaringer, morsomme historier og ideer til ettertanke. Vi er imponert av den jobben programkomiteen i faggruppen Software testing Oslo har gjort. Spesielt artig var det at to av våre egne, Henrik Visnes Bjerkelund og Jérémy Melander Sérour hadde innslag

Relasjonsbygging med testautomatisering

Henrik Visnes Bjerkelund satte søkelys på relasjoner og kommunikasjon ut fra et automatiseringsperspektiv. Når testernes automatiseringskode og utviklernes kildekode kan kobles sammen, så skapes det gode rom for at prosjektdeltakerne forplikter seg mer til hverandre. Fordelene av å komme tidlig i gang, og kunne planlegge for testen og verktøy, blir bare større med konstruktive feedback. Teamet åpner seg mer for hverandre. Henrik viste også hvordan Behaviour Driven Development kan være en god plattform for kommunikasjon, og også hvordan Azure DevOps sin Test Plan kan fungere som et møtested for utviklere og testere. Utviklingen som går mot industri 4.0 vil kreve mer samarbeid om automatisering mellom testledere, testere og utviklere, og da trenger vi gode relasjoner som grunnlag.

Teknologientusiastens bekjennelse

Jérémy Melander Sérour tok for seg nyvinninger i teknologien i sin lyntale. Hva gjør du når du får følelsen av at du jobber med utdatert teknologi når utviklingen raser av sted? Og er all innovasjon og ekstrafunksjonalitet kun et gode? Jérémy bestemte seg for å undersøke dette i dybden, blant annet fordelingen av de som kalles «early adopters». Fra å ha et ønske om å kunne følge med de siste trendene kom han frem til at bildet er mer nyansert. Nyskapningene må ha en annen verdi enn kun å være nyskapninger.

SOCO med popcorn og TestInnsikt på stand

SOCO har vært sponsor av Odin i over 5 år og har alltid en stand under konferansen. På årets stand presenterte vi TestInnsikt, som er et konsept vi jobber med som vil ta over etter TestRadar. Gjennom TestInnsikt ønsker vi å ytterligere ta tempen på testnorge, denne gangen med fokus på testautomatisering. En spørreundersøkelsen med det som tema er laget og vi oppfordrer alle som jobber innen test, og som har meninger om testautomatisering, kan svare. En egen undersøkelse ble gjennomført for kun for deltakerne på Odin og en heldig vinner gikk hjem med en ny Remarkable 2.

Mer om TestInnsikt

Vi fortsetter å samle inn svar til TestInnsikt og om du ønsker å være med i trekningen av en Remarkable 2, svar på undersøkelsen nå (link nederst i artikkelen) innen 20. desember.

Vi er naturligvis interesserte i å vite mer om hvilke verktøy som utviklere og testutviklere bruker, men automatisering er mer enn bare å lage og vedlikeholde testene. Vi ønsker derfor også å vite meningene og ønskene til alle som jobber i ulike prosjekter. Likeså er det relevant å få klarhet i hvorfor noen velger å ikke automatisere. Så om du sitter i en styringsgruppe, er prosjektleder, testleder, løsningsarkitekt eller noe annet, så er vi interesserte i å vite hvordan nettopp du opplever situasjonen i ditt prosjekt. Resultatene presenteres i februar 2022 på SOCO Frokostseminar

Ta undersøkelsen her: TestInnsikt på SurveyMonkey (link)