Aktuelt

Lesetid: 2 minutter

SOCO Refleksjonsdag: helt konge med «Pølsa»

Øystein «Pølsa» Pettersen motiverte SOCO-gjengen til å sette oss nye mål.

Denne uken var vi samlet på Deichmann Bjørvika for SOCO Refleksjonsdag. Det flotte, nye hovedbiblioteket er en fin ramme for hyggelig samvær, gode matopplevelser – og ikke minst muligheter til å bli motivert og inspirert. I år var det OL-vinner og tidligere profesjonell skiløper Øystein Pettersen som sto for det faglige påfyllet. «Verdier», «Tillit» og «Relasjoner» var ord som gikk igjen i «Pølsas» foredrag, hvor han veiledet oss til å bli bedre kjente med oss selv.

Ut av komfortsonen
Øystein sier selv han ikke bryr seg om hva andre mener er normalt. Spesielt når målet er gode prestasjoner, bør vi ikke la oss stoppe av frykt og vedtatte sannheter. Utvikling skjer om man tør å skille seg ut og se annerledes på muligheter. Kanskje er det ubehagelig å være utenfor komfortsonen en liten periode, men da er det desto bedre å kunne se tilbake på den gode følelsen det er å ha utfordret seg selv. Dette er også temaer som han dekker i bøkene sine «Helt deg!» og «Helt Konge!». Fremfor å passivt reagere på en endring som kommer utenfra, kan vi gjennom selvinnsikt, konkrete og realistiske mål selv skape den utviklingen vi ønsker oss. Det gjelder både på det personlige planet og sammen med kollegaer. Det krever at vi gjennomfører etter planen og evaluerer hva vi lærer underveis.

Lag en god dag

Øystein Pettersen

Godt miljø gjennom holdninger og felleskap
Hvis målet er et godt miljø, så ligger ikke svaret i tilgang på kunnskap, ressurser eller folk. Derimot bedres miljøet gjennom summen av hva alle som tar i del i miljøet bringer til bordet hver dag. Øystein poengterte at vi med de rette holdningene og lidenskap for utvikling og fellesskap, kan skape prestasjoner som igjen gir gode resultater. Han ga oss i oppgave å tenke gjennom om vi har noen ønsker som kan bli til mål for 2023. Hva betyr verdiene våre: Driv, Frihet og Kløkt? Hva er vår sterke side? Hva kan vi alle bidra med for å nå målene våre?

Det som virkelig gir verdi er å se hverandre for hvordan vi er og atferden vår

Øystein Pettersen

Tusen takk, Øystein, for tankevekkende og gode refleksjoner!

Synes det var veldig inspirerende! Øystein var veldig flink til å prate, ingen kjedelige øyeblikk- Terningkast 6

Tilbakemelding