Aktuelt

Lesetid: 2 minutter

SOCO – stolte & sertifiserte!

Tradisjon tro samlet SOCO-gjengen seg til felles sertifisering denne uken. I år var det skalering av agile team og rammeverk for arkitektur som sto på menyen.

Stolte SOCO’ere kunne denne uken feire sertifiseringer innen SAFe® eller TOGAF®. Nytt av året var at vi kunne velge mellom de to aktuelle kursene ut fra relevanse for egen hverdag. To dager med faglig oppdatering ble deretter kronet med et herlig måltid sammen på Villa Paradiso Munch.

Styrt smidig skalering

Kurset «Leading SAFe®» rettet fokus mot hvordan agile team kan jobbe smidig seg i mellom, og hvordan vi kan styre denne prosessen. Bak forkortelsen finner vi navnet «Scaled Agile Framework», og peker som sagt på hvordan vi kan knytte team sammen. Prinsippene bak er gjerne hentet fra både Lean og Agile. Motivasjonen ved å jobbe smidig er som regel å kunne tilpasse seg endringer raskt, og dette krever også kunnskaper i hvordan man skal jobbe i større kontekster. Det er når store organisasjoner eller programmer sammen skal jobbe smidig at kunnskaper innen SAFe® kommer til nytte. For de som vurderer å nærme seg kontinuerlige leveranser og DevOps vil dette absolutt være relevant.

Kursholder Arne Henrik Storm fra Gnist ledet deltakerne gjennom øvelser og ga nyttige råd til hvordan lede en slik transformasjon av agile team. Spesielt interessert var deltakerne i hvordan det å jobbe slik kan bedre kvaliteten.

Synes Leading SAFe kurset var veldig bra med praktiske oppgaver og rollespill!

TILBAKEMELDING FRA DELTAKER

Bygg kvalitet inn i arkitekturen

Den andre gruppen SOCO’ere hadde valgt kurset i grunnivået i TOGAF® 9. Rammeverket er også kjent under navnet «The Open Ground Architecture Framework», og er en metode for hvordan større organisasjoner kan utvikle og forvalte en helhetlig arkitektur for sine forretnings- og IT-systemer. En bedrifts IT-infrastruktur skal vedlikeholdes, gjenbrukes, endres og utvides. Helst gjør vi det uten store mangler, og til lave kostnader. TOGAF®-standardens formål er å støtte opp om forretningsmålene og bidra til effektive organisasjoner gjennom en såkalt «enterprise architecture». Fokuset på gjenbrukbare moduler, å redusere kompleksitet og en grundig forståelse av konteksten er alle relevante hensyn for produktkvalitet.

Kursholderen vår disse to dagene var Geir Tresselt, som tilpasset innholdet til testhverdagen og oppmuntret til gode fagdiskusjoner. 

TOGAF ga oss oversikt og bedre forståelse for god arkitektur

TILBAKEMELDING FRA DELTAKER

Etter to dager fulle av godt selskap og faglig kompetanseheving, kunne vi avslutte med en herlig middag sammen. Vel fortjent!