Aktuelt

Lesetid: 2 minutter

Teknisk test på egen hånd

Det finnes mange gode ressurser for oss testere til å lære oss noe nytt. Her er tips til hvordan du kan øke kompetansen innen teknisk test.

I en hektisk prosjekthverdag er det ikke alltid det passer å ta seg fri noen dager til kurs og workshops. Vi har samlet noen gratis ressurser slik at du i ro og mak kan fordype deg i teknisk testing på fritiden, når det passer for deg!

API-testing

Verktøyet Postman er populært for testing av REST API’er. På nettsidene deres er det flere tilgjengelige API’er hvor du kan komme i gang med verktøyet og snart skrive egne tester. Se mer på Postman.com.

Alan Richardson, også kjent som «EvilTester», har utviklet et API med utfordringer – slik at du kan lære om API-testing på en morsom måte. Les mer på apichallenges.herokuapp.com.

Bas Dijkstra tilbyr flere gratis workshops, sjekk ut hans side på Github.

Ytelsestest

Flere verktøyleverandører innen last- og ytelsestest har tilgjengeliggjort ulike API’er for å bli bedre kjent med både temaet og verktøyene.

Er du interessert i K6 og kjenner litt til Postman, kan du vurdere å se mer på test-api.k6.io.

Verktøyet Gatling har også et gratis opplegg for å komme i gang, gatlin.io/academy.

Automatisering

Om du ønsker å lære mer om front-end automatisering, DevOps eller programmering, så har Test Automation University mye å tilby!

Richard Bradshaw og Mark Winteringham har samlet flere gratiskurs, blant annet i Selenium med Java på automationintesting.com!

Programmering og koding

FreeCodeCamp tilbyr flere kurs innen relevante tema, også innen API-testing og automatisering. Her finner du alt fra skriving av enhetstester i JUnit eller Chai til å fordype deg i spesifikke kodeutfordringer.

Så det er ingen grunn til å vente!