Aktuelt

Lesetid: 2 minutter

SOCO på kurs i workshopfasilitering!

En høsttung tirsdag denne uken møttes konsulenter fra SOCO og Gnist opp til kurs i workshopfasilitering og -ledelse. Mayurathan Thiruchelvam, som oftest kalt MT, har skrevet noen linjer om dagen.


Det ble en innholdsrik dag hvor vi blant annet fikk prøve oss på konkrete workshopteknikker og ikke minst fikk mulighet til å komme i kontakt med vår kreative del i form av et meget effektivt tegnekurs! Energien i rommet minnet ikke om den dystre høststemningen, som hvert fall undertegnede pleier å føle på i disse tider.

Kurset var satt sammen av Ellen-Marie Bjerke Nygård og Vibeke Berge fra Gnist. Her snakker vi synergier og gode forhold mellom søsterselskap!

Dagen ble startet med en felles innsjekk, hvor hver deltaker fortalte om prosjektet sitt og forventninger til kurset, før vi hev oss ut i litt teori. Vi lærte blant annet om Hensikt, Ønsket Resultat og Agenda (HØRA), som enhver fasilitator burde tenke gjennom på forhånd av en workshop, og da spesielt ØR (Ønsket Resultat). I tillegg fikk vi tips til hva man burde være bevisst på. Blant annet burde en fasilitator evne å se og «parkere» temaer som er utenfor scope, være tålmodig og kunne parafrasere for å formidle informasjon på en kondensert og effektiv måte for å ha med seg rommet og drive workshoppen fremover.

Vi lærte konkrete teknikker både hands-on og teoretisk. En av Vibeke sine favoritter var Lightning Decision Jam (LDJ), en god teknikk for å sitte igjen med konkrete aksjonspunkter på slutten av workshoppen. 

Dagen ble avsluttet med et kort tegnekurs (se kunst av Elisabeth under) og en utsjekk, hvor vi tok en runde på om forventingene vi delte under innsjekk var møtt – det hadde de blitt til de grader! Ellen-Marie og Vibeke anbefales på det varmeste som kurs- og workshopholdere. Snakk om velorganiserte mennesker med en formidlingsevne i toppsjiktet!

Selv forlot jeg lokalene med ett sinn fylt av nye ideer og inspirasjon. Da jeg kom ut begynte det å bli mørkt, men høsten kjentes ikke like tung ut lenger.

MT – Mayurathan Thiruchelvam