

Hva gjør vi?
Først og fremst sikrer vi kvaliteten på leveranser og løsninger. Vi er med fra begynnelse til slutt i ulike prosjekter hos kundene våre for å sikre at IT-løsninger ikke blir produksjonssatt med kritiske feil og mangler. Som Norges testpartner bidrar vi i alt fra rollen som testleder, testrådgiver til funksjonell tester og teknisk tester.
I tillegg til de ulike rollene ute hos kunde, holder vi også våre egne kurs og frokostseminarer med faglig påfyll! I tillegg har vi Testinnsikt hvor vi deler trendene for ulike temaer innen test.
Frokostseminar
Kompetansedeling er noe vi prioriterer høyt i SOCO. Vi ønsker ikke bare at våre egne folk skal bli dyktig innenfor testfaget, men at alle våre kunder også skal bli det. Fire ganger i året inviterer vi derfor alle våre kunder og samarbeidspartnere til SOCO Frokostseminar!


Testinnsikt
Hva er de viktigste trendene innenfor testfaget det siste året? Hvilke områder bør jeg oppdatere meg på? SOCO Testinnsikt har som mål å ta temperaturen i test-Norge, både det som har skjedd og det vi tror kommer til å skje i fremtiden. Første testinnsikt kommer første kvartal 2022, stay tuned!
Kurs
-
The Beer Game
The Beer Game ble utviklet ved MIT på 1950-tallet for å illustrere vanskelighetene med å kontrollere ett dynamisk system, som her blir representert i form av en leveransekjede.
Kursholder
- Thor-Arne Høiland-Hallingrød
-
Gjennomgang av rammeverk for å måle modenhet på test
Rammeverket til SOCO er for å kunne rask og enkelt, med kjente verktøy og oppbygget erfaring fra ulike lignende prosjekt, få innsikt i hvordan modenheten på test er i organisasjonen. Med enkle virkemidler synligjør man modenheten og får opp tiltak. Dette er et åpent rammeverk, for testrådgivning, som kan benyttes av alle. Rammeverket skal hjelpe kunder og organisasjoner til å kartlegge nåsituasjon, målbildet og prioritere tiltak for å bli mer moden på test.
Kursholder
- Kenneth Stensrud Olsen
- Keyhan Farahaninia
-
Testdata – diskutere relevante utfordringer og problemstillinger
I forbindelse med innføringen av blant annet GDPR har det også kommet føringer på hvilke typer data som kan brukes til testformål. Dette har ført til økt bevissthet rundt gjenbruk og kontroll av testdata og ikke minst skille som må finnes mellom produksjon og test. I forbindelse med dette så ønsker flere å rydde opp i bruken av produksjonsdata for test og samtidig forbedre kvaliteten og innføre anonymisering.
Kursholder
- Kenneth Stensrud Olsen