Kurs

SQL for testere

På leting etter bugs eller testdata, kan du komme langt på vei med litt kjennskap til underliggende database og muligheten til å søke med SQL.

SQL brukes som underliggende funksjonalitet for veldig mye av databehandling, og det er viktig for en tester å vite mer om hvordan dette fungerer. Kurset vil Geir Maurud fokuserer på spørringer som er nyttige for testere, hva som må til for å effektivt finne testdata og noen erfaringsbaserte feil med programmer som skriver og leser til database. Etter kurset vil du få noe basis databasekunnskap, og være i stand til å kjøre noen spørringer via SQL.

I kurset vil du:

  • Få en introduksjon til et enkelt databasedomene (access)
  • Lære om bruk av tabeller og relasjoner
  • Lære enkle Spørringer (select, update, insert)
  • Lære medium avansert spørringer (join, exists)
  • Lære avanserte spørringer (union, except, with)
  • Lære mer om ytelse og indeksering 
  • Få tipst til vanlige feil å lete etter 
  • Finne noen easter eggs i databasen

Kurset passe for deg som som ønsker en introduksjon til SQL, ønsker en forståelse av hvorfor visse type feil oppstår, og hva slags feil som kan oppstå. Kurset krever ingen forkunnskaper i SQL, men noe erfaring med test er en fordel. Du må også ha med PC eller Mac. 

Kurs

KURSHOLDER

Geir Maurud er en faglig oppdatert konsulent som brenner for testfaget. Han har aktivt søkt forskjellige teknologier og IT-plattformer for å oppnå en bred teknisk kompetanse. Han har lang erfaring fra teknisk testing i komplekse prosjekter og organisasjoner, hvor særlig databaseteknologi og SQL har blitt jevnlig brukt for å bistå i testarbeidet og i batch-tunge oppgaver. I tillegg til sitt engasjement for test, er Geir svært interessert i hvordan hjernen vår fungerer i vår egen hverdag. Han skriver den populære artikkelserien "Kvalitetspuffing" , hvor hver tekst presenterer en ny tankefeil hjernen vår gjør. Fokuset er alltid hvordan vi kan gjøre arbeidshverdagen litt bedre ved hjelp av enkle grep slik vi alle kan bli en litt bedre versjon av oss selv.

Ved siden av sin master i Informatikk fra NTNU har Geir en rekke sertifiseringer som blant annet ASTQB Mobile Tester, ISTQB Agile Tester, ISTQB Advanced Technical Test Analyst og Prince2 Foundation.

Geir deler gjerne av sin kompetanse på testfaglige temaer! Han har holdt en rekke foredrag både på konferanser og ute hos kunder. Geir er en svært god foredragsholder som gjerne bruker humor og eksempler fra vår hverdag for å engasjere.

Les mer om foredragsholderen

Interessert?

Vi kan tilpasse kurset så det passer behovene for din bedrift!

Send en uforpliktende e-post.