Kurs

Testautomatisering i Jenkins

Få en oversikt over hvordan du kan bruke Jenkins til å gjennomføre automatiserte API-tester! Geir Josten Lien vil vise deg hvordan du kan gjøre det med hjelp av blant annet Postman og Newman.

Testautomatisering er blitt en viktig del av vår testhverdag og et kraftig verktøy å beherske som tester. Automatiserte tester kan være med på å støtte opp om hyppige leveranser og redusert behov for kjedelige regresjonstester. Geir vil i kurset ta utgangspunkt i den velkjente automatiseringsserveren Jenkins, og et par andre verktøy, for å raskt sette opp automatiserte tester.

Du vil i løpet av kursen bli kjent med API’er, Jenkins og Postman. Du vil lære hvordan man lager en test, og deretter får den eksekvert automatisk.

I kurset vil du blant annet:

  • Sette opp testcaser
  • Lage testscript
  • Eksekvere testscript Analysere kjøringer

Kurset passer for deg som ønsker en innføring i testautomatisering og som ønsker å lære om hvordan man kan få satt opp en test mot et API. Kurset passer også bra for den som ønsker å lære mer om Postman og Jenkins. Det forventes at kursdeltagerne har noen teknisk kompetanse, men kurset kan anpasses til ulike målgrupper/behov etter ønske.
Alle kursdeltakere må ha egen pc eller mac.

Kurs

KURSHOLDER

Geir Josten Lien er en teknisk tester med bred erfaring fra teknisk test, testledelse og utvikling. Geir har erfaring med en rekke verktøy, blant annet Jira, Confluence, HP ALM, HP Loadrunner, jMeter, Selenium, Fitnesse, Maven, Jenkins, SonarQube, Cucumber, Gherkin, IBM Tivoli Enterprise Manager, Oracle SQL developer og Oracle Enterprise Manager. Geir har jobbet med både testledelse, testautomatisering, ytelses-, last-, robusthet-, webtjeneste- og funksjonell testing, primært i offentlig sektor.

Ved siden av sin mastergrad innen informatikk fra NTNU, har han en rekke sertifiseringer, som blant annet Prince2 Foundation, ISTQB Foundation, ISTQB Advanced Technical Test Analyst, ISTQB Advanced Level Test Automation Engineer og ISTQB Advanced Test Analyst sertifisering.

Geir brenner for testfaget og deler gjerne av sine erfaringer! Han har holdt en rekke foredrag og presentasjoner på flere konferanser og i andre faglige forum, blant annet Testkonferansen Odin, Oslo testpub, SOCO Frokostseminar og på fagdager ute hos kunder.

Les mer om foredragsholderen

Interessert?

Vi kan tilpasse kurset så det passer behovene for din bedrift!

Send en uforpliktende e-post.