Aktuelt

Lesetid: 3 minutter

Nytt driv i SOCO

Nylig sprakk nyheten om at SOCO får nye del-eiere. Det betyr også endringer i ledelsen. Kenneth Stensrud Olsen tar over som daglig leder fra 1. februar.

Det er nå offentliggjort at SOCO, Gnist og Forse går sammen for å danne et nisjenettverk for IT-konsulenter. Det opprettes et nytt morselskap eid av de tre, og inn på eiersiden kommer Driv Kapital.

For SOCO betyr dette at vår daglige leder gjennom 11 år, Marius Mæle, forlater oss for å bli leder for morselskapet. Han overlater stafettpinnen til vår egen Kenneth Stensrud Olsen. Redaksjonen ønsket å dykke dypere ned i denne nyheten for å se om vi kan avdekke mer av hvordan hverdagen blir i SOCO fremover.

Sammen er vi store

SOCO har jo en flat struktur, og vi har ingen toppetasje i kontorlokalene våre. Marius, som leder for det nye paraplyselskapet skal du fortsatt sitte i samme landskap som tidligere og observere din arvtaker på nært hold. Hva tenker du om din nye hverdag?
– Det blir en hverdag full av spennende utfordringer! Hovedfokuset blir å videreutvikle de tre selskapene, og da spesielt på kundesiden. Vi kan samarbeide på tvers og tilby kundene våre en mye større bredde av fagkompetanse. Når det gjelder selve gruppen ønsker vi å se om andre selskaper også kan passe inn i strukturen. Mottoet vårt er at vi skal være små når vi ønsker å være små, og store når vi ønsker å være store.

Kenneth, hva synes du om å få en ny eier over oss? Må du bruke støydempende hodetelefoner på jobb fremover?
– Ha ha, nei. I så fall kun for å høre på god musikk!

Spøk til side, hvordan skal vi bevare vår egen identitet i et slikt nettverk?
– I SOCO har vi etablert et sterkt DNA som vi alle ønsker å beholde og videreutvikle. Vi skal ta vare på det som alltid har kommet først hos oss: faget, menneskene, kundene og samfunnsengasjementet.

Lover få store endringer

Marius, vi hadde en seanse med løgndetektor i fjor høst, hvor det ble spurt om hvordan du vurderer din etterfølger. Helt oppriktig, hvordan er SOCO om 100 dager?
– SOCO er i svært trygge hender. Kenneth har vært med helt fra starten for 11 år siden, som en av de tre gründerne. Kjenner jeg ham rett vil han videreføre styrkene i selskapet og ha fokus på det vi er gode på. Og så ser han alltid etter nye utviklingsmuligheter!

Hva med deg, Kenneth? Fra politikken er det vanlig å sette seg en frist på 100 dager på å innfri et viktig valgløfte. Hva får mest fokus nå videre?
– Vel, det er ikke noe behov «to make SOCO great again»! Det kommer ingen store endringer. Snarere skal vi videreføre den flate strukturen, ansette de riktige menneskene, og tilby et åpent kontor for både kunder og ansatte. Vi skal fortsatt bygge SOCO-hjemmet, med stadig nye muligheter til faglig utvikling.

Takk for intervjuet Marius og Kenneth. Det skal bli spennende å følge SOCO og gruppen fremover!