Aktuelt

Lesetid: 3 minutter

Skolebygning i julegave

SOCO har sponset Deaf Aid i 9 år og for 2021 var bidraget kr 500.000,-. Vi er imponert over alt Deaf Aid får til! Nå er snart et nytt skolebygg på plass med mulighet for å ta inn flere elever.

Glede på kjøkkenet

Som veldedig organisasjon er Deaf Aid Isinya avhengig av bidrag. Det er flere privatpersoner, skoleklasser og bedrifter som gjør som SOCO, og støtter innsatsen for døve elever i Kenya. Nå som julen står for døren, har arbeidet med å selge gavekort startet. Dette er sannelig julegaver med mening. Inntektene fra gavekortene skal i år gå til innkjøp av senger og skap. Det er nemlig ikke lenge igjen før en ny skolebygning med internat står ferdig!

Snart ny skolebygning

I januar 2022 er det klart for å åpne en helt ny skolebygning med internat for 1. – 8. klasse. Her vil hele 96 elever få plass. Hele bygget er tilpasset døve med hensyn til mye lys fra riktige kanter. Det jobbes nå for fullt for å få skolen, og de nødvendige tillatelser og attester, ferdige til neste måned.

Mens selve bygget er blitt fullfinansiert en med øremerket gave fra en person her i Norge, har Hasle og Løren skoler har arrangert sponsorløp til inventar til 6 av de 8 klasserommene.

Populært med skolekjøkken

Nytt er også kjøkkenet som sto ferdig i vår. Her dekkes mange behov. Det blir laget tre varme måltider til ca 100 personer, både elever og ansatte, hver eneste dag. I tillegg lages mixed tea flere ganger om dagen, en populær drikk som består av vanlig te, kokt melk og brunt sukker.

Med kjøkken på plass, kan elevene også begynne med skolekjøkken. Elevene låner kjøkkenet i løpet av uken og trener på å lage mat og bake kaker og brød. Hver lørdag lager de noe til alle elevene og de ansatte.

I tillegg til å finansiere kjøkkenet, har SOCOs bidrag gått til nytt gjerde, den daglige driften, dyrking av grønnsaker, og ellers steppe opp der finansiering ikke er tilstrekkelig.


Ditt bidrag

Deaf Aid er en norsk bistandsorganisasjon som arbeider for å gi skoletilbud til døve barn og unge i Isinya i Kenya, deaf-aid-isinya.no. Internatskolen er i dag selvforsynt med egen strøm via solcellepanel, og har sin egen melk og egne egg. Tegnspråk står i fokus. Visjonen er en modellskole fra første klasse til universitetsutdanning og all undervisning på tegnspråk. Deaf Aid mottar støtte via fadderpenger, innsamlinger og sponsorer, i tillegg til å drive bruktbutikk på Ål. Følg med Deaf Aid på Facebook for de siste nyhetene om arbeidet.

Ta gjerne kontakt med Deaf Aid ønsker du eller din bedrift å donere, bli faddere eller sponse egne skreddesydde prosjekter.


SOCO og samfunnsengasjement

SOCO donerer årlig 1 prosent av omsetningen, omkring 1 million kroner, til et veldedig formål eller en veldedig organisasjon. Ved siden av Deaf Aid støtter vi Gateteam Oslo, en frivillig non-profitt organisasjon som blant annet deler ut klær, sko, mat og andre livsnødvendigheter til rusavhengige og hjemløse. Gjennom «SOCO Ildsjel» støtter vi lokale tiltak og organisasjoner hvor SOCO-gjengen er involvert, alt fra storband, fotballag, gitarfestivaler til lekeanlegg og utepeis til speiderlag.