SOCO til kvelds!
Onsdag 19. mars gjentar vi suksessen SOCO til kvelds og inviterer alle testvenner til faglig påfyll i våre kontorlokaler! Vi starter med et kort oppdaterting på AI og hva som har skjedd i det siste. Deretter du kan velge mellom fire ulike aktiviteter. Vi byr på roundtables med temaer som "Hvordan lykkes med ytelsestester", "Snakker vi nok om testbarhet?" og "Testuatomatisering - er det alltid lurt?". Du kan også velge å være med på en hands-on workshop og lære hvordan du kan lage skreddersydde AI-agenter.
FOREDRAGSHOLDER
Gurjot
Singh Aulakh
Gurjot, med sin bachelorgrad i dataingeniør fra OsloMet, har på kort tid bygget en solid teknisk bakgrunn. For tiden er han i prosjekt innen bank og finans, hvor han bistår både som teknisk og funksjonell tester. Med sin tekniske kompetanse automatiserer han tester, optimalisere testprosesser, og har en spesiell evne til å finjustere prosesser ved å identifisere svakheter i systemer og dokumentasjon.
Gurjot er også i gang med å fullføre en mastergrad innen kunstig intelligens ved NTNU, og det er kanskje nettopp her hans virkelige lidenskap for nyskapende tilnærming kommer til syne. Han har gått et skritt videre og har utviklet sin egen GPT-modell, skreddersydd for testing.
Les mer om foredragsholderen
FOREDRAGSHOLDER
Geir
Lien
Geir Josten Lien er en teknisk tester med bred erfaring fra teknisk test, testledelse og utvikling. Geir har erfaring med en rekke verktøy, blant annet Jira, Confluence, HP ALM, HP Loadrunner, jMeter, Selenium, Fitnesse, Maven, Jenkins, SonarQube, Cucumber, Gherkin, IBM Tivoli Enterprise Manager, Oracle SQL developer og Oracle Enterprise Manager. Geir har jobbet med både testledelse, testautomatisering, ytelses-, last-, robusthet-, webtjeneste- og funksjonell testing, primært i offentlig sektor.
Ved siden av sin mastergrad innen informatikk fra NTNU, har han en rekke sertifiseringer, som blant annet Prince2 Foundation, ISTQB Foundation, ISTQB Advanced Technical Test Analyst, ISTQB Advanced Level Test Automation Engineer og ISTQB Advanced Test Analyst sertifisering.
Geir brenner for testfaget og deler gjerne av sine erfaringer! Han har holdt en rekke foredrag og presentasjoner på flere konferanser og i andre faglige forum, blant annet Testkonferansen Odin, Oslo testpub, SOCO Frokostseminar og på fagdager ute hos kunder.
Les mer om foredragsholderen
FOREDRAGSHOLDER
Paziliya
Jurat
Paziliya er en motivert testutvikler og teknisk tester med allsidig erfaring innen helselogistikk og CRM-systemer. Hun følger nøye med på teknologitrender innen testing og har et sterkt fokus på å oppnå bred teknisk kompetanse for å sikre kvalitet i hele verdikjeden. Hun har solid kompetanse innen testing, spesielt innen testautomatisering, funksjonell testing, testplanlegging, utvikling av testtilfeller og testing av databaser, API-integrasjoner og GUI. Paziliya er spesialisert innen testautomatisering og har designet, utviklet og kjørt automatiserte tester med Java og Selenium WebDriver (GUI), JDBC og SQL (databaser) samt Postman og RestAssured (API). Hun har utviklet smoketester, regresjonstester og end-to-end-tester i Cucumber BDD-rammeverket og har integrert testene i CI/CD-prosesser med Jenkins i samarbeid med DevOps-teamet.
Paziliya har flere sertifiseringer, blant annet ISTQB Foundation, ISTQB Agile Tester, ISTQB Advanced Level Test Automation Engineer og Postman API Fundamentals Student Expert-sertifikat. Hun deltar aktivt i testkonferanser og seminarer, er opptatt av kontinuerlig faglig utvikling og deler gjerne av sine erfaringer!
Les mer om foredragsholderen
FOREDRAGSHOLDER
Henning
Myhre Kvaløy
Henning er en erfaren konsulent som siste årene jobbet som teknisk tester og med testautomatisering som hovedfokus. Han har blant annet erfaring fra bank og finans hvor han blant annet hjulpet kunden med testautomatisering på ulike testnivåer. Henning er en dyktig formidler og deler gjerne av sin kunnskap og erfaring med andre.
Les mer om foredragsholderen
FOREDRAGSHOLDER
Keyhan
Farahaninia
Keyhan Farahaninia har erfaring lang erfaring innen test, både med testledelse, testrådgivning, teknisk testledelse og teknisk testing fra offentlig og privat sektor. Gjennom flere år har han opparbeidet seg solid erfaring med blant annet JIRA/Confluence, HP Quality Center og Visual Studio TFS. Han har også god kjennskap til verktøy basert på åpen kildekode og kommersielle verktøy fra leverandører, som Microsoft, HP, SUN, Apache, Eviware/SmartBear, Compuware og Atlassian, for bruk i testautomatisering, testledelse, test av autentiseringsløsninger. Ved siden av sin utdannelse innen informatikk ved Linköpings unviersitet, har Keyhan også en rekke sertifiseringer som ASTQB Mobile Tester, PRINCE2 Foundation, ISTQB Agile Tester Extension, REQB og ISTQB Advanced Test Manager
Keyhan har brukt JIRA som et testverktøy i flere ulike organisasjoner og har svært gode kunnskap om verktøyet og hvordan den kan tilpasses ulike situasjoner og behov. Han har lang erfaren med å administrere JIRA, lage gode arbeidsflyt og bruke tredjepartsprogrammer for å tilpasse til spesifikke behov og ønsker.
Keyhan brenner for testfaget og er en tilhenger av å dele kunnskap og erfaringer med andre! Han har holdt flere foredrag relatert til test på både konferanser, fagdager og internt hos kunder.
Les mer om foredragsholderen
FOREDRAGSHOLDER
Fredrik
Seiness
Fredrik har over ti års erfaring innen test og har vært innom forskjellige kunder og varierte prosjekter i både privat og offentlig sektor. Gjennom karrieren har han hatt flere ulike roller innenfor test/QA-feltet, med stor variasjon i ansvarsområder og arbeidsoppgaver. Fredrik har jobbet innen bank- og finans-sektoren i England, og med mobilitet og offentlig transport I offentlig sektor i Norge. Han er vant med å arbeide i hele verdikjeden og har jobbet hands-on på de fleste testnivåene. Fredrik har vært ansvarlig for test-automatisering og strategier rundt dette i en CI/CD-kontekst, samt test-koordinering og testledelse. Backend-testing har vært en rød tråd gjennom hele karrieren, og han har lang erfaring med automatisering av API-tester i verktøy som Postman og ReadyAPI. I tillegg har han jobbet med både manuell og automatisert frontend- og backend-testing, samt ikke-funksjonell test – særlig ytelsestest.
Les mer om foredragsholderen
TIL PÅMELDING 
MERK: Det er et begrenset antall plasser på SOCO til kvelds. Her er det første-til-mølla som gjelder. Påmeldingsfristen er dagen før, tirsdag 18. mars men vi stenger påmeldingen om vi når lokalets maks antall.
På SOCO til kvelds blir det faglig påfyll med fokus på dialog og aktiv deltakelse. Vi starter med litt mat og drikke, før vi får et kort foredrag «Kort og godt om AI – hva har skjedd i det siste?» med Geir og Gurjot. Deretter deler vi oss og du vil kunne bli med på én av de fire ulike aktivitetene våre. Du huker av for hvilken du vil være med på når du melder deg på.
Denne kvelden kan du velge mellom:
- FULLTEGNET Roundtable – Hvordan lykkes med ytelsestester med Keyhan
- FULLTEGNET Roundtable – Testautomatisering – er det alltid lurt med Paziliya og Henning
- Roundtable – Snakker vi nok om testbarhet? med Fredrik
- FULLTEGNET Workshop – Lær deg å lage skreddersydde AI-agenter! med Geir og Gurjot
PLAN FOR KVELDEN
- Kl. 16:30 SOCO til kvelds starter med litt mat og noe godt fra kjøleskapet
- Kl. 17:00 Keyhan Farahaninia ønsker velkommen!
- Kl. 17:05 Mini-foredrag: Kort og godt om AI – hva har skjedd i det siste med Geir Josten Lien og Gurjot Singh Aulakh
- Kl. 17:20 Velg mellom fire parallelle spor:
- Roundtable – Hvordan lykkes med ytelsestester? med Keyhan Farahaninia
- FULLTEGNET Roundtable – Testautomatisering – er det alltid lurt? med Paziliya Jurat og Henning Myhre Kvaløy
- Roundtable – Snakker vi nok om testbarhet? med Fredrik Seiness
- FULLTEGNET Workshop – Lær deg å lage skreddersydde AI-agenter! med Geir Josten Lien og Gurjot Singh Aulakh
- Kl. 19:00 Vi runder av!
Roundtable: Hvordan lykkes med ytelsestester?
med Keyhan Farahaninia
Ytelses, -last og stresstester… kjært barn har mange navn. I denne roundtable-sesjonen skal vi sammen dele erfaringer knyttet til ytelsestester. Dette er ikke-funksjonelle tester som sørger for at systemene våre oppleves stabile og hurtige når det trengs. Hva bør man tenke på for å lykkes når man skal planlegge en større ytelsestest? Vi kommer ta bland annet hindringer/fallgruver, testdata/testmiljø, fordeler/ulemper med ulike verktøy, rapportering og annet som er relevant.
Roundtable: Testautomatisering – er det alltid lurt?
med Henning Myhre Kvaløy og Paziliya Jurat
De fleste som jobber med software-testing har på en eller annen måte vært borte i testautomatisering. I dag kan man neste ikke si at man jobber i henhold til smidige prinsipper uten at testautomatisering sammen med continuous integration, hyppige leveranser eller DevOps blir nevnt i samme slengen. Mange kan være enige om at testautomatisering til en viss grad er en nødvendighet for å lykkes i moderne it-prosjekter. Men er det alltid lurt å automatisere? Hvilke tester skal man ikke automatisere og hvorfor? I denne sesjonen skal vi diskutere erfaringer knyttet til testautomatisering og sammen finne ut av når det lønner seg og når det ikke lønner seg.
Roundtable: Snakker vi nok om testbarhet?
med Fredrik Seiness
I denne round-table-diskusjonen skal vi utveksle tanker, erfaringer og ideer om testbarhet. Hva er egentlig testbarhet? Er testbarhet noe det tilstrekkelig snakkes om- og jobbes med i ditt team eller prosjekt? Hvis ikke: hvorfor? Hva er årsakene til at testbarheten blir glemt eller neglisjert, og hvordan kan vi jobbe for å øke- og forbedre testbarheten- og hvilke begrunnelser finnes det for å gjøre det? Denne round-table-en passer for alle – enten du har masse erfaring med- og meninger om teamet; du kanskje har hatt det i tankene men kjent på at dette er noe som ikke får nok fokus i ditt team/prosjekt, eller du egentlig aldri har tenkt så mye på akkurat dette men er nysgjerrig på temaet.
Workshop: Lær deg å lage skreddersydde AI-agenter!
med Geir Josten Lien og Gurjot Singh Aulakh
I denne workshopen så skal vi ta for oss AI-agenter, som er på full fart inn i forskjellige arenaer. Verktøy for kvelden er relevanceai.com, som tilbyr en no-code variant av agenter. Vi skal se på hvordan man kan sette opp en agent for å løse en gitt oppgave. Og deretter skal deltakerne få prøve seg selv på å lage en AI-agent.
Merk: Det er i utgangspunktet ikke noen krav til dyptgående kunnskap om AI eller teknisk kompetanse. Men man vil nok få mer ut av workshopen hvis man har litt erfaring med prompting i Chatgpt (eller annen LLM), og noe erfaring med programmering/scripting. Ta gjerne med egen pc/mac, ellers må du alliere deg med en annen deltaker.
Ønsker du å stå på venteliste på en av de sporene som er markert som fulltegnet? Send en epost til Tuva Narbuvold
Påmelding
Dette arrangementet ble holdt 19. mars 2025. Om du skulle ha noen spørsmål eller ønsker mer informasjon, vennligst send en e-post til post@soco.no
Dato
Onsdag 19. mars 2025
Tidspunkt
kl. 16:30 - 19:00
Pris
Gratis for alle
Sted
SOCO Kontoret, Rådhusgata 20, 0151 Oslo
Påmeldingsfrist
18. mars 2025