Kurs

Logo for ISTQB, International Software Testing Qualifications Board.

ISTQB Foundation – på norsk!

Ønsker du å formalisere dine testkunnskaper? Få grunnmuren på plass med det internasjonale anerkjente sertifikatet ISTQB Certified Tester Foundation Level med pensum på norsk.

Software er integrert i alles hverdag. Når den feiler, ikke fungerer slik den skal eller som forventet kan konsekvensene bli både store og til tider livsfarlig. Testing av software for å unngå disse feilene blir stadig viktigere, og behovet for kunnskap om metode, prosesser og «best practise» øker.

Dette kurset passer for deg som ønsker å formalisere dine testkunnskaper, eller er ny innen testing. Kurs og eksamen vil legge grunnmuren for dine testkunnskaper og terminologiforståelse.

Kurset er basert på ISTQB pensum, revidert i 2018 og oversatt til norsk i 2019. Gjennomføringen av kurset vil gjøre deg godt forberedt til eksamen. Bestått eksamen gir deg sertifiseringen ISTQB Software Tester, Foundation Level (CTFL).

Sertifikatet er internasjonalt anerkjent og beviser at du kjenner til dokumentert metodikk i ditt testarbeid. ISTQB Foundation er også en forutsetning for å ta ISTQB Advanced eller ISTQB Plug-in sertifiseringer.

På kurset vil du:

  • få en gjennomgang av ISTQB Foundation (det oppdaterte 2018 versjonen)
  • lære det grunnleggende innen software test
  • få innføring i testprosesser, statisk test, test(design) teknikker, testledelse
  • lære om verktøy for teststøtte
  • bli introduser til en rekke begreper og konsepter som debugging, testbetingelse, komponenttesting, scenariobasert review, ekvivalensklasse, produktrisiko, nøkkelorddrevet test
  • gjennomføre øvelser for praktisk bruk av pensum

Eksamen

Merk at kurset ikke inkluderer eksamen. Den må bestilles på egen hånd hos www.istqb-norge.no. Da kan du velge den dagen som passer deg best. Når du bestiller velg Foundation versjon 3.1

ISTQB Foundation oppdateres i løpet av 2024
ISTQB har oppdatert Foundation-sertifiseringen og har lansert ISTQB Foundation Level (CTFL) 4.0. ISTQB Foundation 3.1, som har vært gjeldende siden 2018, er fortsatt gyldig. Eksamen i denne versjonen kan fortsatt tas fremt til 9. mai 2024 (engelsk) hhv. 9. nov. 2024 (norsk). Etter det vil det kun være mulig å ta eksamen i Foundation 4.0. Per nå er eksamen i Foundation 4.0 kun tilgjengelig på engelsk. ISTQB Norge jobber med en oversettelse av pensumlisten til norsk, og vil etter hvert også tilby eksamen på norsk.

Foundation 3.1-sertifikatet er fortsatt gyldig, og det er ikke nødvendig å ta sertifiseringen på nytt. Det vil heller ikke være noe problem å ta ISTQB advanced-sertifiseringer med Foundation 3.1-sertifikatet.

Kurset er dessverre fult, men send en epost til Tuva Narbuvold om du ønsker å stå på venteliste.

Info og påmelding

Dato
13. - 15. november 2023
Tidspunkt
kl. 09:00 - 16:00 mandag 13. november, kl. 08:30 - 16:00 tirsdag 14. november og onsdag 15. november
Pris
19 500,-
Sted
SOCO sine lokaler i Rådhusgata 20, 0151 Oslo
Påmeldingsfrist
5. november 2023

Kurs

KURSHOLDER

Frans Dijkman har lang erfaring innen test, og vi er stolte av at han har vært med i SOCO siden 2013. I tillegg til å være en svært dyktig testkonsulent, er Frans en ettertraktet kurs- og foredragsholder. Han har holdt foredrag på Agile Testing Days Berlin, Seetest i Romania og Testkonferansen Trondheim.

Frans er sterkt engasjert i testfaget i Norge, og er leder for Norwegian testing board - ISTQB i Norge. Da er det kanskje ikke overraskende at han har en rekke sertifiseringer med blant annet ISTQB Full Advanced Level (advanced testmanager, advanced test analyst og advanced technical test analyst), REQB Foundation, Certified Scrum Master, ISTQB Agile Tester Extension og mange fler.

Les mer om foredragsholderen

Interessert?

Vi kan tilpasse kurset så det passer behovene for din bedrift!

Send en uforpliktende e-post.