Kurs

Logo for ISTQB, International Software Testing Qualifications Board.

ISTQB Foundation – på norsk!

Ønsker du å formalisere dine testkunnskaper? Få grunnmuren på plass med det internasjonale anerkjente sertifikatet ISTQB Certified Tester Foundation Level med pensum på norsk.

Kursholder

  • Frans Dijkman
En antikk skrivemaskin

Ny i test?

Er du ny i gamet og har fått tildelt testoppgaver vil dette kurset hjelpe deg godt i gang. Her vil du få et raskt praktisk innblikk i de viktigste prinsippene og teknikkene innenfor programvaretesting.

Kursholder

  • Sindre Sandvik
SOCOs logo

Gjennomgang av rammeverk for å måle modenhet på test

Rammeverket til SOCO er for å kunne raskt og enkelt, med kjente verktøy og oppbygget erfaring fra ulike lignende prosjekt, få innsikt i hvordan modenheten på test er i organisasjonen. Med enkle virkemidler synligjør man modenheten og får opp tiltak. Dette er et åpent rammeverk, for testrådgivning, som kan benyttes av alle. Rammeverket skal hjelpe kunder og organisasjoner til å kartlegge nåsituasjon, målbildet og prioritere tiltak for å bli mer moden på test. ​​

Kursholder

  • Kenneth Stensrud Olsen
  • Keyhan Farahaninia
Foredrag fra Kleivstua

Containere: Beskytt systemet fra testmiljøet 

Få tips til hvordan du kan styre testmiljøene i ditt prosjekt med containere. Containerteknologi er på rask vei frem, og også vi testere må vite om denne.

Kursholder

  • Ola Kleiven
Et bilde som viser at estimering er en kunstform, og ferdighetene med å gjette

Hvorfor tar det sånn tid? –  Refleksjon over tidsbruk og estimater i prosjekt.

I større IT-prosjekter så opplever vi ofte at det er vanskelig å estimere, f.eks. testaktiviteter. En blir frustrert når ting tar lenger tid enn forventet. Et hyppig spørsmål er «hvorfor det ikke går raskere i test», eller hvorfor så mange saker står «til test».

Kursholder

  • Keyhan Farahaninia

Introduksjon til Testradar

I løpet av kurset vil du få en solid introduksjon av trender innenfor test gjennom TestRadar. Vi ser på hvilke arbeidsmetodikker, kompetanse og verktøy som topper trendlisten, samt hvilke SOCO anbefaler at du unngår.

Kursholder

  • Esther Bloemendaal