Kurs

Testing av mobile applikasjoner

Med økende tilbud av tjenester som leveres for mobile enheter er det blitt vesentlig å teste applikasjonene kontinuerlig. Sania Akhtar vil gi deg en innføring i hvordan det kan gjøres presist og effektivt.

I dagens digitale hverdag ser vi økende bruk av tjenester som leveres via mobile applikasjoner. Mange av appene som i dag tilbys er blitt en del av våre samfunnskritiske og livsnødvendige tjenester. Derfor er det svært viktig at også applikasjonene er kvalitetssikret.  

Gjennom kurset vil du få en grunnleggende innføring i testing av mobile applikasjoner. Sania Akhtar vil gi deg innsikt i hvordan du kan teste på ulike OS-er, og gi deg en forståelse for universell utforming på mobile enheter. 

Kurset består både av teori etterfulgt av praktiske testoppgaver hvor du vil gjennomføre testing av ulike applikasjoner både på Android og iOS. Kurset vil ha fokus på funksjonell testing og forståelse av kvalitetsikring av mobile applikasjoner.

Du vil blant annet få: 

  • tips til hva som er viktig å ta hensyn til når du skal teste mobile applikasjoner
  • lære hvordan mobil testing er annerledes enn å teste websider/nettsider.
  • lære, og selv oppleve, ulikheter og likheter mellom de to operativsystemene Android og iOS

Kurset passer for alle med interesse for testing av mobile applikasjoner, enten du jobber med det eller skal i nærmeste fremtid. Det er likevel en fordel at du fra før har en grunnleggende forståelse av test- og kvalitetssikring. Alle kursdeltagere må ha med PC/Mac med lader, samt minst én mobil enhet (enten iOS eller Android).

Kurs

KURSHOLDER

Sania Akhtar er en meget dyktig testleder, funksjonell- og teknisk tester. I løpet av sin karriere i konsulentbransjen har Sania fått erfaring med både private og offentlige kunder, blant annet Avinor, Utenriksdepartementet, Oslo Politidistrikt, Helsedirektoratet og SpareBank 1. Hun har hatt en rekke ulike roller, både som tester, testleder, testrådgiver og SCRUM-/Kanban-master. Sania har også en rekke sertifiseringer som blant annet ASTQB Mobile tester, ISTQB Advanced Test Automation Engineer, ISTQB Foundation og ITIL Foundation.

De siste årene har Sania vært i bankbransjen og har opparbeidet seg solid erfaring innen testing av mobile applikasjoner. Hennes tekniske bakgrunn og gode teknisk forståelse, kombinert med at hun er opptatt av godt design, god brukeropplevelse og topp kvalitet, har ført til at Sania har svært god forståelse for testing av hybride apper. Hun har gjennomført mye testing på både iOS og Android, og med sin kreative og løsningsorienterte holdning sørger hun for at det blir gjort så effektivt og presist som mulig. Sania deler gjerne av sine kunnskaper og erfaringer innen testing av mobile applikasjoner.

Les mer om foredragsholderen

Interessert?

Vi kan tilpasse kurset så det passer behovene for din bedrift!

Send en uforpliktende e-post.